Hírek

A vallásos szülők kétszer nagyobb eséllyel tagadják ki a coming outoló gyerekeiket

 

Azok a szülők, akik vallásos vagy konzervatív nézetekkel bírnak, a coming outoló gyerekeiket 2,5-szer nagyobb valószínűséggel utasítják el. Ez derül ki abból a brit felmérésből, amit a kulturális szokásokból fakadó és vallási alapú homofóbia ellen küzdő alapítvány, a Naz & Matt Foundation készített.

Mindez azért is szomorú, mert az így elutasított gyerekeknek több mint 70 százalékát érinti a depresszió és az öngyilkos gondolatok előfordulása, számol be róla a GayStarNews portál.

Az adatokból az is kiderül, hogy ma már legtöbbször valamilyen módon elfogadják a szülők a gyerekük szexualitását. Az Egyesült Királyságban készített felmérés azt jelzi, hogy míg a vallásos családok 25 százalékánál fordul elő extrém méretű elutasítás, a többi családnál ez a szám mindössze 10 százalék.

“A vallási vagy kulturális értelemben konzervatív családokban nagyon gyakori a homofóbia. Ezt a felmérést azért készítettük, hogy jobban megértsük azokat a kihívásokat, amelyekkel az LMBTQ embereknek kell szembenézniük, és amelyek esetenként a mentális egészségükre pusztító hatással lehetnek”

nyilatkozta az alapítvány vezetője, Matt Mahmood-Ogston. Az ilyen családokban az LMBTQ gyerekek 30 százalékkal kisebb valószínűséggel coming outolnak a szüleik vagy a családtagjaik előtt. A megkérdezettek 27 százaléka azért nem vállalja az előbújást, mert attól fél, csalódást okozna a szüleinek. További 23 százalék egyenesen agressziótól tart, míg 19 százalékuk attól fél, hogy a szülei kitagadnák.

Mindezek pedig valós félelmek. Akik a coming outjuk során negatív reakciókat kaptak, 43 százalékuk esetében reagáltak dühösen a szülők, 13 százalék pedig bántalmazásról számolt be. Éppen ezért például az Albert Kennedy Trust LMBTQ jótékonysági szervezet is arra figyelmeztette idén tavasszal az érintett fiatalokat, hogy tanácsos lehet elhalasztani a coming outot az önkéntes elzárkózás időszakában. A koronavírus-járvánnyal járó karantén ugyanis többszörös veszélyforrás egy ilyen helyzetben.

 

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített számok egyikét: 14 év alattiaknak a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány vonala a 116-111, illetve a Lelki Elsősegély Telefonszolgálat a 116-123-on. A Háttér Társaság telefonos lelkisegély szolgálata: 137-37.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin