Hírek

Várj most a coming outtal, ha össze vagy zárva a szüleiddel!

 

Az Egyesült Királyságban működő Albert Kennedy Trust LMBTQ jótékonysági szervezet arra figyelmezteti az érintett fiatalokat, hogy tanácsos lehet elhalasztani a coming outot az önkéntes elzárkózás időszakában. A koronavírus-járvánnyal járó karantén ugyanis többszörös veszélyforrás egy ilyen helyzetben.

Az LMBTQ hajléktalanokkal foglalkozó szervezet azután adta ki a figyelmeztetést, hogy az országban megugrott a segélyvonalakon a hívások száma. Heti szinten kétszer annyi hívást fogadnak, mint a tavalyi év azonos időszakában. Olyanok keresik őket segítségért, akik karanténban ragadtak homofób bántalmazó családtagjaikkal. A Sky News-nak erről a szervezet ügyvezetője, Tim Sigsworth beszélt, aki aggódik a kialakuló helyzetek miatt. Ebben a különösen stresszes időszakban a családtagok elutasító reakciója azért veszélyes, mert egy járványhelyzet közepén teheti utcára az otthonról távozni kényszerülő fiatalokat.

„Ha fiatal vagy és az előbújást fontolgatod, akkor szüneteltesd addig, amíg nem tudsz támogatást kapni. Ezekben a teljesen példa nélküli időkben senki sem tudja megjósolni, hogyan fognak a szülei reagálni. Ahogyan te, most ők is stressz alatt vannak, és talán nem reagálnának rá pozitívan. Most mindenkinek azt tanácsolják, zárkózzon el a külvilágtól, tehát az utca most mindenképpen a legveszélyesebb hely egy sebezhető fiatal számára.”

A helyi önkormányzatokat felszólították, hogy helyezzék el az utcán élő hajléktalanokat, miután bevezették a kijárási korlátozásokat. Ez azonban problémás lehet, ha az illető a koronavírus tüneteit mutatja.

„Volt egy fiatal ügyfelünk a krízis legelején, aki egy hostelben lakott, de amikor jelentkeztek nála a tünetek, kérték, hogy hagyja el a szálláshelyet. Az LMBTQ fiataloknak nincs hol lakniuk, miután a családjuk kirakta őket. Nincs állásuk, így nem marad számukra más opció, mint az utca.”

Egy korábbi felmérés szerint az országban a felnőtt válaszadók 25 százaléka szégyellné, ha LMBTQ gyereke lenne. A válaszadók 10 százaléka nem szeretné, hogy a gyereke hazavinné az azonos nemű párját, míg 20 százalékukat az aggasztaná, hogy vajon a többi családtag mit szólna egy LMBTQ gyerekhez.

Ezért a fiatalok egy részét egyébként is veszélyezteti a hajléktalanság, ezt azonban a szervezet szeretné a járványos időszakban elkerülni. Most ugyanis megszűnnek az alternatív lehetőségek is, így a helyzet sokak számára jelentősen rosszabb lehet – ezért is döntöttek úgy, előállanak azzal a tanáccsal, hogy jobb kivárni a coming outtal.

 

 

Meleg pár nyitott otthont fiatal LMBTQ hajléktalanoknak

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin