Hírek

A transz emberek démonizálása ellen szólalt fel Ellen Page

Ellen Page az egyre inkább transzellenes nemzetközi légkörben szólalt fel a transz emberek jogaiért egy, a Gay Times-nak adott interjúban – számol be a qlit.hu. A többek között a Junóból is ismert nyíltan leszbikus színésznő felszólalásának apropója a transzneműek jogaival szembeni, egyre növekvő ellenszenv volt.

 

 

“Rá kell ébrednünk, hogy a közösségünk leginkább perifériára szorult tagjait hagyjuk magukra. Meg kell védenünk transz testvéreinket a személyük irányuló támadásoktól.” – mondta.

Amikor azokra az aggodalmakra terelődött a szó, melyek szerint a transznemű nők veszélyt jelentenek a nők számára kialakított helyiségekben, Page kiemelte, hogy egykor a leszbikusokat is ugyanezen érvekkel támadták: “Nem mintha lenne bármi új a nap alatt: a leszbikus, meleg és biszexuális emberek ellen régebben is ugyanezeket a vádakat hozták fel, de most ezzel az érveléssel a transz embereket ragadozókként is feltüntetik. Ez egyszerűen felháborító, ezzel elvitatják a transz emberek emberségét és démonizálják őket. Ha figyelembe vesszük, hogy milyen párbeszéd zajlik Nagy-Britanniában, és hogy hogyan kezelik és támadják a transz jogokat az Egyesült Államokban – a helyzet egészen kegyetlen.”

Page hozzátette, hogy meglepő módon nemcsak a konzervatív emberek teljesen tudatlanok az LMBTQ+ problémákkal kapcsolatban: “sok, alapvetően progresszívan gondolkodó, hatalommal rendelkező emberrel találkoztam már, akik elképesztő baromságokat mondtak nekem. Az embereknek fel kell végre ébredniük és utánanézni a dolgoknak.”

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin