Hírek

A szerb miniszterelnök kiosztotta a homofób minisztert

Tavaly lépett hivatalba Ana Brnabić szerb miniszterelnök, aki hazájának első női – és egyben LMBTQ – vezetője. A leszbikus politikus személyében ráadásul először vett részt pride felvonuláson balkáni kormányfő.

 

 

Azt nem mondhatni, hogy személyével megbarátkoztak volna a helyi politikusok, és a vele szemben felhozott egyetlen ellenérv továbbra is a szexualitása.

Legutóbb az ország innovációért és technológiai fejlődéséért felelős tárca nélküli minisztert kellett helyre tennie. Nenad Popović a Twitteren rohant ki az azonos nemű párok gyermekvállalása ellen.

„Azért küzdünk, hogy emelkedjen a születési arány, közben pedig gyerekeknek szóló meleg képeskönyveket importálunk Horvátországból. Ezt azonnal be kell fejezni! Ellen kell állnunk azoknak, akik arról próbálnak meggyőzni minket, rendben van azt mondani: Rokónak két anyukája van, Anának két apukája.”

Brnabić a B92 hírportál beszámolója szerint a belgrádi városházán tett látogatásán reagált a miniszter homofób megjegyzésére.

„Az a dolga, hogy biztosítsa: Roko, Stefan, Milos és akármelyik másik gyerek maradjon Szerbiában, ahelyett, hogy azzal foglalkozik, kik a gyerekek szülei. A megnyilvánulása nem egészen azt az elfogadást tükrözi, amit Szerbia kormánya erősíteni kíván.”

Brnabić jelezte, személyesen fog beszélni az ügyről a miniszterrel, mert szerinte az több témát is összemosott. A miniszterelnök szerint nincs kapcsolat a születési arány és a melegek között, és hozzátette,

„nincs a világon olyan kormány, amelyik eldöntheti, legyenek-e gyerekeik a melegeknek.”

A kérdéses horvát képeskönyv ügye a múlt pénteki kormányülésen is előkerült. Két további kormánytag is a miniszterelnökre támadt, aki a Novosti napilap szerint a lemondását is beadta végül az államfőnek, aki azonban azt nem fogadta el.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin