Hírek

Megjelent Horvátországban az első, szivárványcsaládokról szóló könyv

Szivárványcsaládom címmel jelent meg déli szomszédunknál az első mesekönyv, amelynek szereplői azonos nemű szülők. A könyv debütálására a Szivárványcsaládok Egyesület szervezésében a zágrábi Francia Intézetben került sor. Megjelenését kiemelt érdeklődés övezte, nem meglepő, hogy az első 500 példány a helyszínen el is kelt.

Illusztráció a mesekönyvből

Hiszünk benne, hogy megéri küzdeni a toleranciáért és a sokszínűség tiszteletéért, amelyek európai kultúrkörünk magját képezik” – olvasható a Franciaország nagykövetsége által kiadott közleményben. Guillaume Colin, a követség tanácsnoka hozzáteszi: „A szexuális orientáción és gender identitáson alapuló diszkrimináció elleni küzdelem áll Franciaországnak az emberi jogok védelméért vívott harcában és ezért is vagyunk büszkék rá, hogy segíthettük e könyv megjelenését.

Ránézésre a könyv olyan, mint bármely másik mesekönyv. Rengeteg benne az egész oldalas, színes kép, a szövegre kisebb hangsúly helyeződik. De ha az ember jobban elmélyül benne és megismerkedik a szereplőkkel, azt látja, hogy az egyik kislánynak két apukája van. A másik kisfiút két anyuka neveli…

Illusztrációk a mesekönyvből

Az egyesület tanácsnoka, Daniel Martinovic a könyvbemutatót követően elmondta, őket is meglepte a fokozott érdeklődés és bíznak benne, hogy a mesekönyv segít a szivárványcsaládok és általában az LMBTQ-közösség horvátországi elfogadásában.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin