Hírek

A rendőrség szerint Jussie Smollett hazudott az őt érő homofób támadásról

Januárban járta be a világsajtót, miszerint Jussie Smollett amerikai színész-énekest homofób és egyben rasszista támadás támadás érte. Ám a chicagói rendőrségnek a bizonyítékok birtokában más erről a véleménye.

A rendőrség jelentése szerint Jussie Smollett csupán megjátszotta a homofób és rasszista támadást saját maga ellen a hírnév reményében, mivel elégedetlen volt a fizetésével – írja a Pink News.

 

Jussie Smollett

 

A nyíltan meleg színészt emiatt február 21-én letartóztatták hamis feljelentés vádjával. A törvény szerint ezért akár három év börtönbüntetést is kaphat, valamint 25 ezer dollárnyi pénzbüntetést, ha a bíróság bűnösnek látja.

Jussie Smollett, az Empire sztárja kihasználta a rasszizmus okozta fájdalmat és gyűlöletet, hogy a saját karrierjét előrelendíthesse” – nyilatkozta Eddie T. Johnson rendőrfőnök a sajtótájékoztatón.

A szintén afroamerikai rendőrfőnök személyes támadásként éli meg az esetet, és egyenesen szégyenletesnek tartja Smollett tettét, aki saját javára használta fel a rasszizmust.

A nyomozás során kiderült, hogy nem a támadás bejelentésével kezdődött az eset, ugyanis Smollett hamis rasszista leveleket küldött magának a munkahelyére is. Amikor ezzel nem sikerült elérnie a célját, komolyabb „fegyverhez” nyúlt, és 3500 dollárt fizetett a támadásért.

A rendőrség reménykedik benne, hogy az igazság kiderítésének fázisai is legalább akkora figyelemre tesznek szert, mint egy hónappal ezelőtt az állítólagos támadásról szóló cikkek és interjúk.

FRA EU post inject banner
Previous post

Még egy kicsit várnia kell a tajvani LMBTQ közösségnek

Next post

Karneváli kalandozás Kölnben