Hírek

A nők a transznemű nők mellett álllnak

Egy felmérés szerint a nők 80%-a gondolja úgy, hogy a transznemű nőket ugyanazok a jogok illetik.

A Thomas Reuters Foundation által készített felmérésben 1000 nőt kérdeztek meg szerte a világon: Kairóból, Mexikóból, New Yorkból és Tokióból. Arra a kérdésre, hogy a transznemű nőknek ugyanazoknak a jogoknak kéne-e járni, mint más nőknek, 798 nő válaszolt igennel és 37 nemmel. A többiek nem válaszoltak a kérdésre.

A legelfogadóbb városnak Mexikóváros bizonyult, ahol a nők 89%-a válaszolt igennel, ezt követi London és New York 87-87 százalékkal, majd Tokió 75 százalékkal, a lista élén pedig Kairó áll, 62 százalékkal.

A kairó eredmény igencsak meglepő, hogy egy 2013-as, a Pew Research Centre által készített kutatás szerint az egyiptomiak 95%-a gondolta úgy, hogy a homoszexualitást nem szabadna elfogadnia a társadalomban.

Emellett a Japán eredmények is különösek lehetnek, főként, ha a transzneműek helyzetét nézzük az országban. Japánban ugyanis a transzneműeket máig betegként kezelik, akiknek kötelező jelleggek kell alávetniük magukat sterilizációnak. Kylie Knight, a Human Rights Watch LMBTQ csoport egyik szakértője szerint az eredmények igencsak bátorítóak, és azt jelzik, hogy az országban éppen fordulópont van a transzneműek ügyében és

Forrás: PinkNews

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin