Hírek

A miniszter attól fél, az EU Lengyelországra kényszeríti az egyenlő házasságot

 

Az EU költségvetéséről és a koronavírus-járványt követő gazdasági mentőcsomagról szóló tárgyalások során Magyarország és Lengyelország egyaránt azt akarta, hogy a kifizetéseket ne kössék jogállamisági feltételekhez.

A homofóbiára épített lengyel elnökválasztási kampány után az uniós tárgyalásokon Zbigniew Ziobro igazságügyi miniszter bedobta a (mindig) mindent vivő ellenérvet: az LMBTQ közösséget.

“Valós a veszélye annak, hogy ezzel olyan helyzetben találnánk majd magunkat, hogy az Európai Bizottság ránk kényszerítené az úgynevezett homoszexuális házasságok bevezetését, a gyermekek örökbefogadásának jogával együtt. Ezzel semmilyen körülmények között nem érhetünk egyet.”

A Reuters tudósítása szerint a miniszter szavaira reagált a lengyel LMBT-aktivista Alicia Sienkiewicz, aki úgy véli, a közösséget mára államellenségként kezeli a lengyel kormánypárt.

“Ez elég bizarr. Ha meg akarod kapni ezeket az uniós pénzeket, automatikusan el kellene fogadnod, mit vár el az EU az elköltésénél, mivel a jogállamiság betartása azt jelenti, hogy elfogadod és tiszteletben tartod az emberi jogokat.”

Jelenleg Lengyelországgal – és Magyarországgal – szemben folyamatban van a hetes cikk alapján indított eljárás, amit a jogállamiság helyzetének romlása miatt indított az Európa Tanács. Lengyelország esetében a legnagyobb problémát a bírói függetlenség felszámolása jelenti – amit épp Zbigniew Ziobro igazságügyi miniszternek kellene védenie.

 

 

A lengyel bíróság szerint alkotmányellenesek az „LMBT-mentes zónák”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin