Itthon

Társadalmi hirdetésként fut az RTL-adókon a szivárványcsaládokról szóló film

Az RTL Magyarország úgy döntött, hogy december 21-től társadalmi célú hirdetésként rendszeresen leadja csatornáin a Háttér Társaság által készített A család az család című kisfilm egyes részleteit.

Két verzió készült: az egyikben szivárványcsaládok tagjai, érintett szülők mondják el véleményüket, a másikban szakértők beszélnek, például Szél Dávid pszichológus, az Apapara blog szerzője; Takács Judit szociológus, az MTA doktora és az esseni Kulturwissenschaftliches Institut kutatója, aki több mint 20 éve foglalkozik a homoszexualitás társadalmi jelenségének vizsgálatával Magyarországon; Bús Éva magyartanár, osztályfőnök; valamint Rózsa Krisztina, csecsemő- és kisgyermeknevelő. Hat éve dolgozik egy budapesti bölcsődében, ahol nem csak gyerekekkel foglalkozik, hanem szakembereket is képez, valamint szülőknek tartott programokon vesz részt.

Az eredeti, teljes videó:

 

A kisfilmek adásba kerülése óriási jelentőséggel bír, hiszen így több millió magyar háztartásba tud eljutni az üzenet, miszerint a család fogalma sokkal színesebb, mint ahogyan azt egyesek gondolják és a család akkor is család, ha a szülők történetesen azonos neműek.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin