Lifestyle

A katolikus egyház engedélyével került szivárványzászló a templomra Linzben

Fotók: Grüner Ankter / Facebook

 

Június végén tartották a helyi pride fesztivált az ausztriai Linzben. Ehhez csatlakozott a helyi katolikus gyülekezet ifjúsági csoportja, a Grüner Anker egy kedves gesztussal: egyházi engedéllyel fellobogózták a Szent József-templomot egy szivárványzászlóval.

„A sokszínűségért, az összetartozásét és a toleranciáért. Az isteni szeretet nem ismer határokat. A plébániával egyetértésben a Grüner Anker kifüggesztette a szivárványzászlót az azonos neműek és a különböző identitások elismeréséért és egyenjogúságáért”

– áll a képek mellett az ifjúsági csoport Facebook oldalán. A plébánia honlapján azt írják, hogy a zászló a tolerancia és az elfogadás szimbóluma, ami kifejezi az életformák sokszínűségét, ahogy a reményt is. Azért döntöttek a szivárványzászló alkalmazása mellett, mert idén elmaradt a linzi pride felvonulás a koronavírus-járvány miatt, de így kifejezhették szolidaritásukat az LMBTQ emberekkel.

„Az evangéliumi örömhírnek a szeretet az alapja, és nem tesz különbséget az emberek között a szexuális orientációjuk alapján. Mindenki Isten szeretett gyermeke. Kitartunk amellett, hogy a saját nemükhöz vonzódó emberek és a nemi identitások elleni semmiféle diszkriminációnak nem lehet köze a keresztény princípiumhoz. Mi mindenkit várunk, hogy velünk ünnepeljen, mindenkit befogadunk, nálunk lelki hajlékra talál.”

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin