Kultúra

A karantén (jó) zenés oldala

Bár a karantén igencsak megnehezítette a zenészek életét, a bezártság sokak számára jelentett lehetőséget az alkotásra és kreativitásra. A nehéz hónapok alatt született felvételek kerülnek most előtérbe egy tripla válogatáson, néhány ismerős és néhány nagyon is új hanggal.

Míg valaki sorozatok darálásával és kenyérsütéssel töltötte az idejét, sok zenész a karantén idején igazi csodákat alkotott, megragadva a hirtelen jött alkotói szabadságban rejlő lehetőségeket. A Telekom Electronic Beats hazai csapata ezeket a csodákat kereste meg egy pályázat erejéig, melynek során olyan zenei műveket kerestek, amik a járványhelyzet legsötétebb időszakában születettek. A csapat nyitott volt amatőr, még be nem futott zenészek műveire és ismert elektronikus zenészek új anyagaira is.

 

 

A pályázat igencsak sikeres volt. A 600 beérkezett pályamű jól bizonyítja, hogy rengeteg használták fel arra a furcsa tavaszi hónapokat, hogy kitombolják kreatív erejüket. Ez pedig igencsak feladta a leckét a zsűrinek. Sajó Dávid zenei újságíró a pop, az Aktrecordsos Kántor István “Isu” a klubzenei, az EXILES kiadó alapítója, Kolbenheyer Erik pedig a kísérleti zenei kategóriát értékelte.

A legjobbnak ítélt zenék végül három, összesen 31 dalos válogatáson jelentnek meg, amiket itt lehet meghallgatni, illetve letölteni.

POPPING 👉 Spotify / SoundCloud / Deezer / Google Play / Apple Music / Bandcamp / Youtube

Popping (By Telekom Electronic Beats)

Listen to Popping (By Telekom Electronic Beats) on Spotify. Various Artists · Album · 2020 · 10 songs.

CLUBBING 👉 Spotify / SoundCloud / Deezer / Google Play / Apple Music / Bandcamp / Youtube

Clubbing (By Telekom Electronic Beats)

Listen to Clubbing (By Telekom Electronic Beats) on Spotify. Various Artists · Album · 2020 · 11 songs.

 

XPERIMENTING 👉 Spotify / SoundCloud / Deezer / Google Play / Apple Music / Bandcamp / Youtube

Xperimenting (By Telekom Electronic Beats)

Listen to Xperimenting (By Telekom Electronic Beats) on Spotify. Various Artists · Album · 2020 · 10 songs.

Az egyik popkategóriás nyertes, a finom nevű FŐZELAKE Melankólia Club című dala professzionális klipet is kapott Praznóczy Sebastien rendezésében és Nagy Marcell operatőri közreműködésével.

 

 

Emellett tíz versenyző különdíjként ingyenes képzést nyert a zenekészítéssel foglalkozó imPro Schoolba, egy győztes – a lassú, melankolikus popdallal indult Franciskadalma – MagentaKraft különdíjat kapott egy dobgép és egy mastering kurzus formájában, de a közösség is aktivizálta magát: online fórumok alakultak a végeredmény megtárgyalására, diskurzusba kezdtek az egyes alkotók.

A Telekom célkitűzése sikeres volt, hiszen megvalósult, hogy a friss, fel nem fedezett zenészek egy platformon szerepeljenek olyan profikkal, mint a Zagar, együtt képviselve a zene erejét, ami kicsit minden pályázót átsegített a nehéz tavaszi hónapokon.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin