Nagyvilág

A brit miniszterelnök újrahasznosította Margaret Thatcher homofób beszédét

 

Rishi Sunak brit miniszterelnök a Konzervatív Párt kongresszusán tartott záró beszédében transzfób kijelentéseket tett. A felszólalásában szinte egy az egyben visszaköszönt Margaret Thatcher híres, 1987-ben mondott homofób beszéde is.

Sunak a kongresszuson azt bizonygatta, hogy ő a konzervatív értékrend védelmezője.

„A szülők számára egyértelműnek kell lennie, hogy tudják, mit tanítanak a gyerekeiknek az iskolában a párkapcsolatokról. A betegeknek tudniuk kell, hogy a kórházban mikor beszélnek nőkről és férfiakról. Nem kényszeríthetnek minket arra, hogy elhiggyük, hogy az emberek olyan neműek lehetnek, amilyenek akarnak. Mert nem lehetnek. A férfi férfi, a nő pedig nő, ezt diktálja a józan ész”idézi a miniszterelnököt a The Independent.

Már most sokan felhívták a figyelmet arra, hogy a miniszterelnök transzfób és homofób kijelentései gyűlöletkeltők lehetnek. A témában még saját pártja is megosztott, a konzervatív LMBTQ tagok hevesen tiltakoznak Sunak szavai ellen.

Sunak beszéde egyébként kísértetiesen hasonlít Margaret Thatcher, a Vaslady 1987-ben, hasonlóan a pártkongresszuson mondott szavaihoz, melyek így hangzottak:

“A gyerekek túl gyakran nem kapják meg azt az oktatást, amire szükségük van. Azt az oktatást, amit megérdemelnek. Akiknek azt kellene tanítani, hogy tiszteljék a tradicionális erkölcsi értékeket, azoknak a gyerekeknek most azt tanítják, hogy elidegeníthetetlen joguk van melegnek lenni. Mindezeket a gyerekeket azonban becsapják.”

Nemrég a brit belügyminiszter meleg menekültekre tett megjegyzésén háborodtak fel nagyon sokan, köztük például Elton John is.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin