Nagyvilág

A biszexuális zászló színeibe öltöztették a Niagara-vízesést

Szeptember 23-án a Niagara-vízesés a biszexuális zászló színeiben világított, így ünnepelve a Biszexuális Láthatóság Napját.

A rózsaszín az azonos neműek közötti, a kék a heteroszexuális vonzalmat jelképezi, míg a keskeny lila sáv a két szín közötti átmenet. A biszexuális büszkeség zászlaját Michael Page tervezte 1998-ban.

A vízesés megvilágítási menetrendje szerint a színek keleti parti idő szerint tegnap este 10 órától (magyar idő szerint hajnali 4 órától) 15 percen át voltak láthatóak.

A Niagara-vízesés három vízesésből álló vízeséscsoport, amely a kanadai Ontario tartomány és az amerikai New York állam között húzódik.

A Horseshoe Falls a legnagyobb a három közül, és mindkét országban vannak részei, az American Falls és a Bridal Veil Falls pedig kizárólag az Egyesült Államokban található.

A három vízesést gyakran kivilágítják jeles alkalmak apropóján, szeptemberben például a Jelnyelvek Nemzetközi Napja és a szeptember 11-i megemlékezés alkalmából.

 

Fotó: Niagara Parks

 

Minden este szürkületkor a Niagara-vízesés hihetetlen, sokszínű víz- és fényjátékká változik” – olvasható a Niagara Parks honlapján. „A vízeséseket rövid időre egyedi színekben is megvilágítják, hogy kifejezzék a fontos ügyek és ünnepek melletti kiállásukat.

A Biszexuális Láthatóság Napjának, illetve a Biszexuális Láthatóság Hetének célja a biszexuális közösség elfogadásának segítése, a közvélemény figyelmének felhívása a közösség kihívásaira, és a közösség ünneplése. Mind a közösség szövetségeseit, mind a biszexuális embereket arra ösztönzik, hogy a hetet a biszexuális közösségek történelmének, kultúrájának és aktuális prioritásainak megismerésével töltsék. A Biszexuális Láthatóság Hete, illetve Napja lehetőség kínál a biszexuális embereknek, hogy segítsenek leküzdeni az elszigeteltség érzését, nagyobb láthatóságot teremtsenek mások számára, találkozzanak más biszexuális emberekkel és a biszexuális közösség aktív tagjává váljanak a coming out vagy személyes tapasztalataik megosztása révén.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin