Nagyvilág

Az azonos nemű párok miatt ki fog halni Európa a volt maláj miniszterelnök szerint

fotó: Facebook

A malajziai muszlim nők szerepéről szóló konferencián mondott beszédében Dr. Mahathir Mohamad, az ország korábbi miniszterelnöke emlékeztette a hallgatóságot, ha az erkölcsökről van szó, óvatosnak kell lenniük, ha netán az európaiakat akarnák utánozni.

„Ma azt látjuk, hogy Európában a férfiak és a nők azonos nemű házasságot köthetnek. Halljuk, hogy ott létezik az LMBTQ, az a közösség, amely most már élhet az egyenlőség ezen formájával, ahol egy férfi egy másik férfival, míg egy nő egy másik nővel lehet együtt. Remélem, hogy továbbra is ezt fogják tenni, mert az LMBTQ életforma gyakorlásával nem tudnak majd gyermeket vállalni, és végül kihal a fajuk. Ezért kell óvatosnak lennünk. Miközben az egyenlőségre törekszünk, meg kell különböztetnünk az ő elveiket a miénktől. Kell szabnunk bizonyos határokat, és meg kell őriznünk az erkölcsünket.”

A többek között muszlim női vezetők, aktivisták és akadémikusok részvételével zajló konferencián a volt kormányfő méltatta az országban élő nőket az elért eredményeikért, és arra buzdította őket, hogy küzdjenek tovább az esélyegyenlőségért. Azt állította azonban, káros lehet Malajziára nézve, ha ezt túlzásba viszik, mint ahogyan az szerinte Nyugaton történik.

„A mi kultúránkban a családot egy férfi és egy nő alkotja, akiknek közös gyermekeik vannak. De náluk nem, ők elfogadják az azonos nemű párokat. De amikor ez megtörténik, nekik nem lehet gyerekük, és ha akarnának, egy másik személyt kell használniuk béranyának. Ez eltörli a család fogalmát. Ezért van az, hogy amikor az egyenlőségért harcolunk ebben az országban, alaposan át kell gondolnunk, és nem szabad mindent utánoznunk, amit a Nyugat csinál, mert onnan nem minden jó számunkra. Ettől eltekintve harcolnunk kell az egyenlőségért. Ahogy például nálunk is vannak női vadászpilóták. Nincs ezzel semmi probléma, de nem olyan mértékben, hogy elfogadjuk az LMBTQ-t és leromboljuk a család intézményét.”

A volt miniszterelnök szavait a helyi közösségi médiában némi értetlenkedés fogadta, mondván, 2024-ben elég meredek az LMBTQ közösségtől rettegni. Főleg őket okolni a népességfogyásért, miközben az olyan, kifejezetten nem LMBTQ-barát országokban, mint például Kína, Japán vagy Dél-Korea, nagyságrendekkel nagyobb probléma a csökkenő születésszám, mint Európában. „Lehet, hogy közben Európa kihal, de Dr. M mindannyiunkat túl fog élni”– írta az egyik kommentelő arra utalva, hogy a 99 éves politikus épp a napokban ült volánhoz, hogy 154 km/h-s sebességgel száguldozzon egy versenypályán.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin