Nagyvilág

Lewis Hamilton szerint elfogadhatatlan a Vatikán döntése

fotó: Cristiano Barni

 

A Vatikán Hittani Kongregációja hétfőn ismertette azt a Ferenc pápa által aláírt dekrétumot, amely szerint a katolikus egyház papjai nem áldhatják meg az azonos nemű párokat.

A döntést nem csak a különböző LMBTQ katolikus szervezetek helytelenítették, hanem a Fülöp-szigetektől Új-Zélandig világszerte értetlenkedés fogadta a határozatot. A bécsi központú, sorai között több mint 350 katolikus papot tudó Pfarrer-Initiative csoport rögtön jelezte, megtagadják a dekrétumban foglaltakat és továbbra is megáldják az azonos nemű párokat. Mindez nem meglepő annak ismeretében, hogy a nyugati országokban a katolikus hívők kétharmada elfogadja az azonos nemű házasságokat.

Erre az elfogadásra a hétszeres Formula-1 világbajnok Lewis Hamilton is rámutatott, aki az Instagramon reagált. Az autóversenyző, aki maga is katolikus, Elton John posztját osztotta meg több mint 21 millió követőjével. Elton John a vatikáni képmutatásról írt, mert amíg az egyház elutasítja az azonos nemű házasságok megáldását, addig boldogan profitálnak az olyan filmekből, mint amilyen az énekes életéről szóló Rocketman, amibe a Vatikán milliókat fektetett. Az eredeti poszthoz Hamilton az alábbiakat tette hozzá:

„Támogatom Elton Johnt és az egész LMBTQ+ közösséget ebben az ügyben. Elfogadhatatlan napjainkban, hogy bárkit is előítéletesség vagy diszkrimináció érjen amiatt, akit szeret, különösen annak az Istennek nevében, aki azt mondta, hogy szeressük egymást egyenlően.

Hihetetlenül szomorú, hogy sokan most úgy érzik, választaniuk kell a hitük és valódi önmaguk között, és szeretném, ha a követőim tudnák, hogy mellettetek vagyok és támogatlak titeket, és megérdemlitek a boldogságot.

A szerelem az szerelem, ne hagyd, hogy ezt bárki is másként mondja el neked.”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin