Hírek

Szívszorító gondolatok egy meleg kisfiútól

Amikor Brandon Stanton elindította Humans of New York névre hallgató tumblr-jét, elsősorban az volt a célja, hogy megmutassa a „Nagy Alma” érdekes vagy épp teljesen hétköznapi arcait. Mostanra azonban egy személyes sztorikkal teli archívummá állt össze a dolog, amelyből a New York-iak hihetetlenül széles skáláját bemutatva rajzolódik ki egy igazi világváros képe.

tumblr_nqxb48IJQR1qggwnvo1_1280

Brandon tegnap posztolta fenti képet; a többször előforduló hosszabb történetekkel ellentétben a fotó alanyától ezúttal mindössze egyetlen mondat került alá: „Homoszexuális vagyok, és félek, hogy mi lesz a jövőmmel és hogy az emberek nem fognak szeretni.” („I’m homosexual and I’m afraid about what my future will be and that people won’t like me.”)

Talán meglepő ilyesmit hallani egy szemmel láthatóan nagyon fiatal fiútól, de a képaláírás akkora erővel bírt, hogy néhány óra alatt körülbelül 15 000 bátorító komment érkezett a kép alá – ez mostanra 40 000-re duzzadt -, köztük Hillary Clintonnal, aki a következőt írta: „Jóslatok egy felnőttől: a jövőd csodálatos lesz. Meg fogsz lepődni azon, mi mindenre vagy képes és hogy milyen hihetetlen dolgokat viszel véghez. Találd meg az embereket, akik hisznek benned és szeretnek – hidd el, sokan lesznek.  – H” A kommentről készített screenshotot az elnökjelölt kampánystábjának egyik tagja posztolta Twitteren.

Hillary Clinton kampányának fontos része az LMBT jogokért való kiállás. Ahogy a házassági egyenlőséggel kapcsolatos beszédében elmondta: „Még mindig túl magas azoknak az LMBT amerikaiaknak a száma, akik diszkriminatív törvények között élnek; az igazi egyenlőséget még mindig nem értük el. Ma ünnepelhetünk, de a munkánk egészen addig nem ér véget, amíg minden egyes amerikai a házasodás mellett megkülönböztetés és előítélet nélkül élhet, dolgozhat, imádkozhat, tanulhat és alapíthat családot. Nem adhatjuk ennél alább.”

Nem ritka, hogy valakiben már egészen kicsi korában tudatosul, hogy azonos nemű társaihoz vonzódik. Az ilyen eseteket különösen nagy érzékenységgel és figyelemmel kell kezelni, hiszen a gyerekkori sérelmek talán még nehezebben orvosolhatóak, mint a később szerzett sebek. Angelina Jolie és Brad Pitt példaértékű szülőségéről például mi is írtunk annak kapcsán, hogy lányként anyakönyvezett gyermekük fiúként identifikálja magát hároméves kora óta.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin