Hírek

A Starbucks is kiáll a házassági egyenlőség mellett

A részvényesek éves gyűlésén többen kritizálták a Starbucksot, amiért több alkalommal támogatták a házassági egyenlőségre való törekvéseket. A világcég vezérigazgatója erre azt mondta, akinek gondja van az irányelveikkel, az nyugodtan eladhatja a részvényeit.

reuters-starbucks

 

A seattle-i gyűlésen az egyik részvényes arra a bojkottra hívta fel a figyelmet, amit a National Organization for Marriage (NOM – Nemzeti szervezet a házasságért) indított a kávézólánc ellen, miután az 2012 januárjában közleményt adott ki arról, hogy támogatják a házassági egyenlőséget. Howard Schultz vezérigazgató bevallása szerint valóban negatívan érintette a bevételeiket a bojkott a meghirdetését követő negyedévben.

A CEO azonban azt is elmondta, hogy nem minden döntésük gazdasági jellegű – van, hogy az etikai faktor felülírja a pénzügyit. Elégedetlen részvényeseinek a következőt tanácsolta: „Ha úgy érzik, hogy az előző évi 38%-nál magasabb hozamot érdemelnének, nyugodtan váljanak meg a Starbucks-részvényeiktől, és fektessék be a pénzüket egy másik cégnél. Ez egy szabad ország.” 

A Starbucks 2012-ben nyilvánosan támogatta azt a washingtoni törvénytervezetet, amelynek köszönhetően az államban az azonos nemű párok házasodása is lehetségessé vált. A kávémogul mellett az ugyancsak helyi székhelyű Nike, az Amazon, valamint a Nordstrom ruhaáruház is kiállt a házassági egyenlőség mellett.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin