Hírek

125-nél tart az LMBTQ közösséget érő kormányzati támadások száma Trump alatt

Egy áprilisi felmérés alapján Donald Trump 2017-es hivatalba lépése óta 101 támadást indított az LMBTQ közösség ellen. Ez a szám azonban mára 125-re nőtte ki magát.

 

Donald Trump

 

A GLAAD (Meleg és Leszbikus Szövetség a Rágalmazás Ellen) 2017 óta számolja, hány alkalommal ártott az Amerikai Egyesült Államok elnöke az LMBTQ közösségnek. Az eredmény az elmúlt 977 napban 125 lett – számol be róla a Gay Times.

„Attól a pillanattól kezdve, hogy Donald Trump lett az elnök, az LMBTQ közösséget törölték a Fehér Ház, a Külügyminisztérium és a Munkaügyi Minisztérium honlapjáról, Trump pedig folyamatos támadásokkal sújtja az LMBTQ embereket. Több támadás szemtanúi lehettünk a transz közösség ellen, beleértve a transznemű katonák szolgálatának tilalmát, valamint a transznemű fiatalok diszkriminációja elleni védelem visszavonását az állami iskolákban. […] Most fontosabb, mint valaha, hogy az amerikai LMBTQ közösség felemelje hangját és elmondja a világnak a saját történetét. Az LMBTQ közösség nem fog elbújni, és nem fogja engedni, hogy elhallgattassák”

– nyilatkozta a GLAAD szóvivője.

A 125 támadás ellenére, melyek között egyik legújabb az a törvény, amely lehetővé teszi az LMBTQ emberek munkahelyi diszkriminációját, Donald Trump úgy gondolja, hogy a meleg közösség odáig van érte.

 

 

Erről nagy valószínűséggel az LMBTQ közösségnek is megvan a maga véleménye, de azt biztosra mondhatjuk, hogy az amerikai elnök ellen vádemelési eljárást indítanak az ellenzéki demokraták.

A Képviselőház demokrata elnöke, Nancy Pelosi bejelentette, hogy vádemelési, azaz impeachment eljárást indítanak Trump ellen. Ennek előzménye, hogy Trump arra kérte az ukrán elnököt: indítson nyomozást az egykori amerikai alelnök és jelenlegi elnökjelölt, Joe Biden fia ellen. Ha a szenátus elfogadja a vádemelést, akkor az alelnök, tehát Mike Pence lesz az új elnök, de őt még a kongresszus két házának is el kell fogadnia – a szenátusban pedig Trump pártja, a republikánusok vannak többségben.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin