Hírek

Elnöksége eddigi ideje alatt 101 támadást indított Trump az LMBTQ-közösség ellen

Donald Trump 2017 óta mondhatja magát az Amerikai Egyesült Államok elnökének, és 805 nap alatt pontosan 101 támadást indított az LMBTQ-közösség ellen.

 

Donald Trump a 2016-os elnökválasztási kampányidőszakban

 

A 100. lépésre a napokban került sor, amikor is Trump lakásügyi és városfejlesztési minisztere, Ben Carson elutasította a lakhatás-védelmi irányelvek visszaállítását, ami megakadályozná az orientáción alapuló diszkriminációt a hajléktalanszállókon – számol be róla a Pink News. A 101. támadás a GLAAD listája szerint, ami összegyűjti Trump összes LMBTQ-ellenes tevékenységét a kezdetektől, abban nyilvánult meg, hogy az elnök gratulált Brian Hagedorn bírói címéhez, akiről köztudott, hogy LMBTQ-ellenes aktivista, és aki száműzni akarja az LMBTQ-gyerekeket az iskolákból.

Korábban olyan támadások kötődtek Trump nevéhez, mint a transzneműek ellen hozott törvény, amely megakadályozza, hogy hazájukért harcolhassanak a hadseregben, de az elnök döntése miatt azon törvények is megritkultak, amelyek védenék a transznemű gyermekeket az iskolákban.

 

 

Akadnak azonban olyan ügyek is, amelyek nem kaptak akkora nyilvánosságot, mint a fenn említettek, de akkor sem feledkezhetünk meg róla, hogy Trump szerint bármely üzlet szabadon feltüntethetné, hogy nem szeretne meleg párokat fogadni, de egészségügyi intézmények is visszautasíthatják az LMBTQ személyek ellátását. Percekkel az után pedig, hogy Donald Trump lett az Amerikai Egyesült Államok elnöke, az LMBTQ-közösség minden említése eltűnt a Fehér Ház és a különböző kormányzati szervek honlapjairól.

Zeke Stokes, a GLAAD programvezetője szerint az amerikai LMBTQ-közösségnek most kellene összegyűjtenie a bátorságát és hallatni a hangját. Ő is tudja jól, hogy az LMBTQ-közösség ilyen időkben nem fog bujkálni, és nem fogja elhallgatni a véleményét. A demokrata párt egyik tagja és egyben New Jersey-i szenátor, Cory Booker március 30-án tartott beszédében mondta el nyíltan véleményét a jelenlegi elnökről és tevékenységéről, valamint felszólította az embereket arra, hogy tegyenek a változtatásért:

„Olyan korban élünk, amikor felháborító dolgoknak lehetünk szemtanúi. Egyre több brutalitás érkezik a Fehér Házból és magától az államvezetéstől. A demagógok a Fehér Házban és az államvezetés is azon dolgoznak, hogy aláássák az LMBTQ-jogokat. […] Embertelen és elfogadhatatlan, ahogyan az elnökség bánik az amerikai LMBTQ-közösséggel, nekünk pedig döntenünk kell. Elfogadhatjuk a dolgokat úgy, ahogy most vannak, vagy felelősséget vállalunk és megváltoztatjuk őket.”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin