Hírek

Törvényileg tenné lehetővé újra Trump az LMBTQ emberek munkahelyi diszkriminációját

Az amerikai Kongresszus előtt van a törvényjavaslat, mely ismét engedélyezné a munkaadóknak, hogy diszkriminálják munkavállalóikat.

Az amerikai Munkaügyi Minisztérium augusztus 14-én jelentette be a törvényjavaslatot, melyet Donald Trump a kezdetektől fogva támogat, és ezzel arra bátorítanák azon üzletek vezetőit, akik a szövetségi kormánynak vagy velük együtt dolgoznak, hogy lelkiismeretükre és vallási szabadságukra hivatkozva diszkriminálják dolgozóikat – számol be róla a Pink News.

 

Donald Trump

 

Bár a közelmúltban sokan számítottak rá, hogy végre legalább a törvények szintjén véget ér az országban a diszkrimináció, ezzel a törvénnyel éppen az ellenkezője történne: lehetőség nyílna törvényileg engedélyezett úton megválni az alkalmazottaktól vagy eleve nem is alkalmazni őket olyan alapvető tulajdonságok alapján, mint a nemi identitás, a szexuális irányultság, a nem, a faji, vagy a vallási hovatartozás. Mindez még nem minden, hiszen arra is feljogosítaná a szövetségi vállalkozókat, hogy elutasítsák nőtlen férfiak, illetve hajadon terhes nők alkalmazását.

A demokrata párti Nancy Pelosi, a Képviselőházi elnöke bigottnak, kegyetlennek és veszélyesnek bélyegezte a törvényjavaslatot:

„Ez a borzalmas törvény zöld utat adna a legalizált diszkriminációnak, ezzel legalább tízmillió amerikai állampolgár munkahelyét téve kockára, és nem mellesleg az adófizetők pénzét használnák fel arra, hogy veszélybe sodorják a munkavállalók biztonságát és jólétét. Ez a kormány az első naptól kezdve intoleranciát akar szítani az amerikaiak között. Az LMBTQ közösség és más kiszolgáltatott csoportok jogainak és emberi méltóságának folyamatos támadása mélyen sérti nemzetünk értékeit, és aláássa minden amerikai szabadságát. A Demokrata Párt most is kiáll az LMBTQ közösségért, és harcolni fog mindaddig, míg McConnell szenátor elfogadja az Egyenlőségről szóló törvényt. A bigottságnak nincsen helye a mi nemzetünkben.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin