Lifestyle

10 nagy meleg archetípus

A sztereotípia nagyon csúnya dolog, de azért valljuk be, néha-néha, még ha nagyon-nagyon nehezen is, de tudunk példákat hozni néhány tipikus archetípusra a melegek körében. Figyelem! A cikket nem szabad halálosan komolyan venni, és ha magadra is ismersz – és valljuk be, mind magunkra ismerünk néhány típusnál – inkább nevess rajta! Ha pedig ráismersz egy ismerősödre, gyorsan oszd meg cinkosan egy másik közös ismerősöddel! 

A karrierista

Neki nem kell kapcsolat és őszintén nem is tudja elképzelni, hogy valaki elfogadja, hogy ő bizony dolgozik. Mert ő dolgozik. Más a világon nem igazán. Persze, másnak is van valami munkája, de az azért nem az igazi, hiszen amit ő csinál… hát az nem semmi na. Előszerettel fotózza le munkahelyi asztalát – persze csak miután néhány papírt ízlésesen túrt szét és több kiemelőt és tollat is elhalászott a másik asztaláról, a több használt bögréről nem is beszélve – és ha lenne ideje követni a zenét – amire természetesen nincs ideje – még Britney Work Bitch-cséből is idézne. Ha lenne ideje idézni. De nincs. Néha megtalálod egy-egy buliban, de ritkán, hiszen ő dolgozik másnap vagy aznap vagy egész héten, de ott is leginkább arról fog beszélni, hogy mennnnyi dolga van. A te munkádról nem fog kérdezni. A szex gyors és határozott. Holnap korán kel. Tudod… Meeting lesz.

munkamániás

A divatmániás

Általában vezet valami blogot is, örömmel oszt meg infókat olyan modellekről és divatházakról, amikről még sosem hallottál – lehet ő is csak most – a Facebooknak és Instagramjának köszönhetően pedig évekre napról napra vissza tudod követni, hogy mit vett fel mivel, alapos egócsorbulást okozva, miközben két kérdés jár a fejünkben: Mi miért nem tudunk így öltözködni? Honnan van neki erre pénze? Más témát nem igazán fog elővezetni, de bármennyire is hiszed, hogy az öltözködésedet figyeli vagy ezáltal ítél meg, tévedni fogsz. Az igazi profi itt is a belsőre hajt!

divatőrült

A popőrült

Gaga, Katy Perry, Rihanna, Rita Ora, Jessie J folyamatosan pörög az agyában és több dalszöveget tud kívülről mint amennyit valaha megtanult élete irodalomóráin. Általában évekkel ezelőtt biztos térfelet választott a Madonna vs. Lady Gaga vagy Taylor Swift vs. Katy Perry vitában, bár egyre több ismeri el, hogy a pop birodalmában bizony több királynő is akad (persze az igazi Madonna, ez egy igazi zárójeles megjegyzés).

popőrült

A technoőrült

Ugyanannyira – talán kicsit határozottabban – ragaszkodik kedvenc zenei műfajához, mint a popőrültek, bár az egyelten igazi örök zenei műfajnak sajátját tartja, abból is az igazi minőségi anyagot. A lenézett műfajokat és képviselőit sokszor nyilvánosan is támadja, szigorúan zárt körében. A bulizáshoz mindenképpen ők értenek a legjobban, azt már-már művészi minőségben művelik. Ha a konyhájában hétvégén éppen egy dj játszik néhány Coronita között, ne lepődj meg, inkább hallgass bele…

technoőrült

A bölcsész

A melegség csillagrendszerének talán legtávolabb sodródott bolygói pont olyan magányosak tudnak lenni, mint a Plútó – tudom, tudom, de a kilencvenes években nőttem fel, nekem a Plútó mindig bolygó marad – de ezt igencsak élvezik és igencsak erős köteléket tudnak alkotni más kisbolygókkal. Beszélgetni mindig lehet velük, ha olvastál már Kosztolányit és tudsz valamit a modern amerikai irodalomról a szemüvegük pedig olyan szexepil tud lenni, amiről fogalmuk sincs.

bölcsész

A depressziós

Évek óta párt keres vagy évek óta próbál lefogyni, vagy évek óta próbál egy Jóbarátok-féle társaságot maga köré gyűjteni, esetleg régóta nem működik a szex. A depressziós nyíltan rosszban van a világgal, gyűlöli magát, ám a klinikai betegséghez valójában általában köze sincs, hiszen panaszai gyakran csak a – ugyan, dehogy, tök jól nézel ki-féle – válaszokért hangzanak el és szűk baráti körében ki tud virágozni.

depressziós

A kondiőrült

Míg valaki egy pohár bort fotóz le a lábfejével a Duna parton, ő a nappaliban kapja lencsevégre az új nyolc kilós fehérjeport és míg mi reggel még épp a második kávéval a kezünkbe melegítjük ültünkben az úszóguminkat, ők kegyetlen lelkiismeret-furdalást okoznak a reggel 5:30-kor nőtt kondis képpel. Ha szóba elegyednél velük, vigyázz, szóba fognak jönni olyan kényes témák is, mint az étkezés. Inkább ne valld be, hogy földöntúli örömöt okoz egy 32 centis pizza felfalása egyedül. Ami után még egy zacskó chips is bele szokott férni. Ők így a 32 kilós fekvenyomás irányába éreznek. Vagy a 32 perces futás felé.

kondiőrült

A homofób

Kedvenc szava a „buzi” különböző jelzőkkel ellátva, mint az ócska, hülye vagy mocskos. Általában erősen csoportosít, lényegében van ő és van a többi hülye buzi, akik mind ugyanúgy gondolkodnak, beszélnek, ugyanazon a véleményen vannak. Kedvenc szófordulata az „Imádom, hogy minden buzi…” Szemében az LMBTQ-társdalom fekete-fehér, még ha azt a hülye buzis szivárványzászlót is lengetik. Amúgy is ezek a buzik mit feltűnősködnek. Heh?

homophobicgay

A díva

A legfőbb sztereotípiák építői egy bizonyos ideig rendkívül szórakoztatók az afro-amerikai plussize-zas hölgyektől vett kézmozdulatokkal és hanglejtésekkel, ám a felturbózott attitűd egy idő után könnyen lehet nehezen is elviselhető. Nem mintha ez őket bármikor is érdekelné, mucika, vágod? Hiszen egy igazi díva falja az életét és nem érdekli más véleménye. Egy kicsit igaza is van, nem?

diva

A kívülálló

Senkit és semmit se szeret igazán, kivéve a mások feletti ítélkezést, ami egyik kedvenc hobbija közé tartozik. Ha rossz cipőt vettél fel a nadrághoz, vagy instagrammozol valamit – és még hashtaget is használsz! – , vagy egy túl mainstream előadót hallgatsz egy túl sokak által hallgatott zeneportálon, rég senki vagy a szemében. Viszont ha egyszer a bizalmába fogad, megmutatja azt is, hogy tud szeretni. És utána tudtok együtt ítélkezni! Aaaa

kivülálló

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin