Lifestyle

“Nem vagyok meleg” – Újabb zseniális jelenet Michael Henry-től

 

Leborulunk Michael Henry munkássága előtt, aki rendszeresen szállítja a rövid, a melegek elé időnként görbe tükröt állító jeleneteit. Két évvel ezelőtt készítettünk vele címlap-interjút a nyomtatott magazinunk számára – akkor 30 ezren követték a komikus YouTube-csatornáját, ma már 115 ezren.

Legújabb jelenetében, amely a Nem vagyok meleg címet viseli, a 21 éves Eric magabiztosan állítja: hiába jár passzívként meleg szexpartikra, hiába van Onlyfans profilja, és hiába fekszik le kizárólag pasikkal, ő aztán nem meleg. Csoda-e, ha Michael ettől lefagy?

 

 

Aztán persze megkapja a magyarázatot. Arról van szó, hogy míg itthon is például Nádasdy Ádám számára a buzi szó a megszokott, és amíg Michael Henry generációja számára az LMBTQI+ betűszó jelenti az önazonosságot, addig itt vannak a fiatalok. Azok a fiatalok, akik (a szerencsés Nyugaton) úgy nőttek fel, hogy már születésük idején házasodhattak az azonos nemű párok és számukra ez már természetes. (Ne feledjük, közel már húsz éve, 2001-ben Hollandia nyitotta a sort.)

Ez a generáció pedig nem feltétlenül szereti a címkéket, számukra az már a múlt része. Ahogy Eric is elmondja, a címkék korlátokat jelentenek és ő csupán egy 21 éves, emberi lény. Amikor Michael finoman felhívja arra Eric figyelmét, hogy ez a világ egyelőre még nem létezik, akkor Eric közli: ő egy ilyen világot akar.

Persze nem Michael Henry lenne, ha nem csinálna mindenből (is) viccet, így a végén Eric is megkapja a magáét, de a jelek szerint Michael ismét rátapintott valami fontosra, ami itt zajlik a szemünk előtt.

 

 

Vicces sztereotípiák – Ki az aktív és ki a passzív?

 

Vicces sztereotípiák – Ki az aktív és ki a passzív?

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb