Hírek

Youtube videó miatt kap halálos fenyegetéseket egy meleg orosz férfi

Oroszországban egy meleg férfinak halálos fenyegetésekkel és rendőrségi eljárásokkal kell szembenéznie, amiért részt vett egy youtube csatorna videó sorozatában, ahol gyerekek kérdezték őt szexuális orientációjáról.

A huszonegy éves Maxim Pankratov a Real Talk videó sorozat egyik vendége volt, ahol gyerekek öltötték magukra az interjúztatók szerepét, és különböző életstílusú emberekkel beszélgettek. Bár a videót mostanra törölték a felületről, Pankratovnak négy 6 és 13 év közötti gyerek tette fel a maguk által írt kérdéseket – írja a Pink News.

 

 

A beszélgetés során Pankratov mesélt a gyerekeknek arról, hogyan is jött rá arra, hogy meleg, valamint arról is, hogy az emberek hogyan bántak vele. Kissé könnyedebb témák is szóba kerültek. Köztük például az, hogy Pankratov milyen ruhákat szokott felvenni, mit érez a lányok iránt, és arra is fény derült, hogy a fiatal férfi egy nap férjhez szeretne menni és gyermekeket nevelni. Minden kérdés olyan volt, amely tökéletesen megállja a helyét gyerekek társaságában, de ez egy cseppet sem számított az orosz gondolkodásmódnak.

Amint a moszkvai hatóságok tudomást szereztek a videóról, töröltették és nyomozást indítottak a youtube csatorna tulajdonosa ellen, azt állítva, hogy szexuális zaklatásnak tette ki a gyerekeket. A gyermekvédelmi szervezetek még a videóban szereplő gyerekek szüleit is felkeresték, és megkérték, hogy tanúskodjanak a youtube csatorna ellen.

„Egyik szülőt sem hagyhatja hidegen az, amit én láttam. Természetesen úgy vélem, hogy a szakértők feladata megállapítani, történt-e bármiféle jogsértés vagy sem, de számomra úgy tűnik, hogy ez az egész etikailag elfogadhatatlan és erkölcstelen” – nyilatkozta a történtekről Petr Tolstoy, az Állami Duma, választott képviseleti és törvényhozói szerv, helyettes szóvivője.

Oroszország melegpropaganda-törvénye szigorúan megtiltja, hogy társadalmilag elfogadhatónak ábrázolják az azonos nemű kapcsolatokat, de főleg a kiskorúak előtti ábrázolást tiltják.

Maxim Pankratov elmondta a Human Rights Watch-nak, hogy bár alapvetően a videónak kezdetben jó volt a visszhangja, miután a hatóságok közbeavatkoztak, több halálos fenyegetést is kapott, valamint két férfi az otthona közelében vette őt üldözőbe.

A Human Rights Watch egyik kutatója, Kyle Knight úgy látja, hogy az orosz melegpropaganda-törvénnyel nem csupán félelmet keltettek az LMBTQ-közösségben, de bátorították is a támadóikat.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin