Hírek

Wales érseke: Ne használjátok a Bibliát a melegek ellen!

barry_morgan-01

 

Barry Morgan, Wales érseke jövő januárban vonul nyugdíjba. Utolsó alkalommal adott útmutatást az egyházi vezetőtestület előtt, ahol kiállt a házassági egyenlőség mellett. Véleménye szerint nincs abban semmi rossz, ha elkötelezett kapcsolatban élő azonos nemű párok élnek nemi életet. Miközben Walesben házasodhatnak az azonos nemű párok, az anglikán egyház papjai nem vezethetnek le ilyen esküvőket.

„Amikor egy pár összeköti az életét, természetes, hogy házaséletet is élnek. Miért akarnák ezt tiltani azoktól, akik azonos nemű párkapcsolatban élnek? Az Úr tanításait és a Szentírás egészét nézzétek, ne csak szövegkörnyezetből kiragadva idézzétek a Leviták könyvének sorait! A Biblia sorai nem az Úr szavai, nem Ő diktálta le az embereknek. Ne használjátok hát a Bibliát arra, hogy megbélyegezzétek homoszexuális felebarátaitokat!”

 

barry_morgan-02
Barry Morgan / balról az ötödik, kezében ezüst színű pásztorbottal

Az érsek emlékeztetett arra, hogy alig 150 évvel ezelőtt ugyanígy a Szentírásból citáltak sorokat a rabszolgaság intézményének igazolására is.

„Az Úr kegyelméből napjainkban máshogyan szemléljük az igazságot és a világot, és ma már őszintén elborzadunk, amikor rabszolgaságról olvasunk.”

Tavaly az egyház vezetői már megtárgyalták a házassági egyenlőséget. Akkor hatvanegyen szavaztak arra, hogy fogadják el az ilyen házasságokat, ötvenen szavaztak ellene, kilencen pedig legalább megáldották volna a párokat. Az egyház törvényeinek megváltoztatásához azonban nagyobb arányú támogatás lett volna szükséges, így akkor nem történt változás. Az ellentétek azóta sem enyhültek, sőt, a kérdés miatt ma már az egyházszakadás sem tűnik elképzelhetetlennek.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin