Hírek

Vitaszínház… a nemi betegségekről

Az Alternatíva Alapítvány (Altalap) az idén ötödik éve csatlakozik a HIV és Hepatitisz Tesztelés Hetéhez. Maga a Tesztelés Hete november 23. és 30. között lesz, de az Altalap ezt megelőzve szervezi meg a Vitaszínházat Miért nem beszélünk róla? címmel.

A #EuroTestWeek szervezői úgy érzik, sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítanunk a HIV és a vírusos hepatitisz tesztelésének, mivel sok esetben már túl későn kerül sor a diagnózisra. Ez magasabb halálozási arányhoz vezethet, megnövelheti az átadás kockázatát, és a kezelési költségek is magasabbak, mint a korai diagnózisok esetében.

A Tesztelés Hete csupán 2013 óta van jelen, amit azért indítottak el, hogy növeljék az emberek tudatosságát a HIV és Hepatitisz tesztelés fontosságával kapcsolatban, és fokozzák a tesztelésekhez és tanácsadásokhoz való hozzáférést.

Az Altalap Miért nem beszélünk róla? címmel meghirdetett Vitaszínháza alkalmával a jelenlévők szakértőkkel átbeszélhetik a témával kapcsolatos társadalmi kérdéseket. Az Alternatíva Alapítvány részt vesz egy a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány által támogatott projektben is, amelynek keretein belül egy előadás lesz látható – ebben a formájában utoljára. Az előadás jeleneteinek kidolgozása során az Altalap célja volt a hiteles, biztonságos és őszinte vitázás lehetőségének megteremtése.

A Tesztelési Hétre regisztrálni a Vitaszínház időpontjában és annak helyszínén, november 9-én, 18:30-tól lehet a MÜSZI Közért-ben vagy a virag@altalap.hucímre küldött e-mailen keresztül.

Facebook-esemény itt:

https://www.facebook.com/events/674158992984536/

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin