Színes

Videóhívásban coming outolt az iskolaigazgató a diákoknak

Nicholas Hewlett (balra) a házastársával, Alberic Elsommal / fotó: Sky News

 

Az egyik londoni magániskola, a St Dunstan’s College igazgatója online videóhívásban közölte a diákokkal és a tanári karral, hogy házas – méghozzá egy férfivel, mert ő meleg.

A járványhelyzet miatt rendszeresek az online tartott értekezletek és iskolai gyűlések, a 41 éves Nicholas Hewlett mégis lámpalázas volt a bejelentés előtt, de mint a The Times-nak elmondta, éppen a diákjai inspirálták:

„Nemrég a diákokkal készítettem interjúkat, és egyikük arról beszélt, mennyire természetes számára az, hogy ő meleg. Annyira lenyűgözött a bátorsága, hogy a saját helyzetem jutott az eszembe. Azt gondoltam, nevetséges, hogy boldog házasságban élő férfi vagyok, és nem is tudnak róla az iskolában.”

 

Úgy véli, mindig lesznek olyan tanulók, akik küzdenek a saját orientációjukkal, ezért a hasznukra lehet, ha tudják, lehet boldog az, aki a saját neméhez vonzódik. Az igazgató szerint ő van olyan privilegizált helyzetben, hogy erre felhívhatja a figyelmüket, és egyszerűen tartozott nekik annyival, hogy ő is őszinte és bátor legyen. Párja, Alberic Elsom szintén tanár egy Londonhoz közeli iskolásban, és 2014-ben házasodtak össze.

 

 

„Az üzenet egyszerűen annyi, hogy legyen bátorságunk önmagunk lenni.”

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin