Hírek

Vegán aktivisták háborognak a pucér állatorvos hallgatók naptárján

Nemrég számoltunk be arról, hogy a fiatal osztrák gazdálkodók idén is kiadják gumicsizmás-pucér naptárjukat. Jellegében hasonló projektet futtat évek óta az Egyesült Királyságban a Királyi Állatorvosi Főiskola (Royal Veterinary College, RVC) is, idén azonban az egyik képük kisebb botrányt okozott.

Vegán aktivisták panasza után Stuart Reid, az iskola igazgatója bocsánatot kért egy kép miatt, amin néhány diák élő birkákkal pózol. A naptárat ettől függetlenül kiadják, de az ominózus képet eltávolítják belőle.

A kifogásolt képen hét fiatalember egy-egy élő birkával takarja magát. Gyakorló állatorvosok szerint a diákok biztonságos módon tartották maguk elé a birkákat, a fogásuk megfelel az állattartásban bevett eljárásnak. Az aktivisták szerint a kép akkor is mélyen felkavaró.

 

 

Ezt az állat számára fájdalommentes emelési technikát használják az állatorvosok, amikor például az állat lábát vizsgálják. A kép közzététele után azonban a diákok fenyegető kommenteket kaptak, és súlyosságukat jelzi, hogy a fenyegetéseket jelezték a hatóságoknak is.

Az igazgató bocsánatot kért a kép miatt, de a Guardiannal azt is közölte, nem elfogadható, hogy emiatt zaklassák, vagy fenyegessék a diákokat. A végzősök naptárát minden évben kiadják, de Reid jelezte, hogy tanultak az esetből, miszerint meg kell érteniük a változó világot.

Érdekesség, hogy birkát emelős kép az idei naptárban is szerepelt (lásd alul), de az nem okozott felháborodást.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin