HírekPride

Váratlanul pride felvonulásra látogatott az ír miniszterelnök

Bár nem volt előre bejelentve a Taoiseach, azaz Írország miniszterelnöke tiszteletét tette az Észak-Írország fővárosában, Belfastban megrendezésre került pride felvonuláson most szombaton.

Varadkar egyike a világ nyíltan meleg kormányfőinek (e csapatot “erősíti” még a luxemburgi Xavier Bettel valamint Szerbia leszbikus miniszterelnöke, Ana Brnabić) és hangos támogatója az LMBTQ-közösségnek nemcsak odahaza, de szerte Európában és az egész világon.

 

A hétvége legcukibb képei: Együtt kirándult az ír és luxemburgi miniszterelnöki pár

 

Észak-Írország legnagyobb felvonulása nem zöld, vagy narancsszínű, hanem szivárványos. A britség és írség legjava.” – olvasható a politikus Twitter-bejegyzésében. Varadkart ezúttal nem kísérte el párja, aki az Amerikai Egyesült Államokban dolgozik orvosként.

 

 

A miniszterelnök nemcsak együtt vonult a tömeggel, de a nap végén a főszínpadon beszédet is mondott. “Amit ma itt Belfastban látunk, az Észak-Írország legjobb oldalát mutatja. Nyitottság, befogadás és sokszínűség. Köszönöm és boldog pride-ot kívánok mindenkinek!” – szavait persze hatalmas ováció fogadta.

 

Previous post

A Coca Cola üzeni a magyar homofóboknak: Mindenkinek joga van a szerelemhez

Next post

A pride-on táncoló angol rendőr az internet új sztárja