Nagyvilág

Valószínűleg nem szándékosan hajtottak a floridai pride felvonulásba

Múlt hétvégén a nemzetközi sajtót is bejárta, hogy Florida állam Wilton Manor városában tragédiába torkollt a Stonewall Pride Parade, miután egy férfi autójával a tömegbe hajtott, egy ember halálát okozva – egy másik résztvevő pedig súlyosan megsérült.

Az azóta is tartó nyomozás kiderítette, hogy egyáltalán nem biztos a szándékosság. Az autó sofőrje egy 77 éves férfi volt, aki nem mellesleg a Fort Lauderdale Meleg Kórus tagja. Eredetileg ő maga is sétálni szeretett volna, ám egészségügyi állapota ezt nem tette lehetővé. Ezért egyeztek meg a szervezőkkel és a kórustagokkal abban, hogy ő vezeti majd a csoport előtt haladó gépjárművet.

 

A gépjármű, amely a tragédiát okozta

 

A tragédiát az okozta, hogy a sofőr azt hitte, megindult a menet. Mire észbekapott, hogy erről szó sincs, addigra túl késő volt. A helyszíni beszámoló szerint a rendőrség helyszínre érkezésekor is nagyon készséges, együttműködő volt, ami szintén utalhat arra, hogy nem történt szándékosság.

A balesetet eredetileg többen gyűlöletbűncselekményként könyvelték el, többek között Fort Lauderdale polgármestere és egyben a tragédia szemtanúja, Dean Trantalis is – ám utóbb kiadott egy közleményt, amelyben maga is tisztázta, hogy úgy tűnik, baleset volt.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin