Hírek

Újabb két hím oroszlánt kaptak rajta közösülés közben

Bár Európában jócskán elmúlt már a nyár, nem tombolnak úgy a hormonok, mint augusztusban, nincs ez mindenhol így. Ékes bizonyítékát örökítette meg ennek Paul Goldstein fotográfus, aki pár nappal ezelőtt csoportot vezetett a kenyai Maasai Mara Nemzeti Vadrezervátumban, amikor is arra lett figyelmes, hogy az úttól nem messze, a bokrok között megbújva két hím oroszlán a szerelem oltárán készül áldozni.

Mivel a jelenet sem Goldstein, sem a csapat számára nem volt épp mindennapinak mondható, így végig is nézték. „Emlékezetes„, sőt „lenyűgöző” volt, mesélték később. A fotós szerint e párzás alapvető részletekben is eltért a korábban nőstény-hím közösüléseknél tapasztaltaktól. „Nem volt ellenkezés, vicsorítás egyik fél részéről sem és dolguk végezte után is még egymáshoz simították a fejüket.

Azonos fajhoz tartozó azonos nemű állatok közötti szexuális kapcsolat közel sem csak az oroszlánok között létezik. Természettudósok és biológusok több száz állatfajnál találkoztak már a jelenséggel. Idén áprilisban egy San Diego-i leszbikus jegesmedve gyakorlatilag belehalt a fájdalomba, miután elválasztották párjától, akivel 20 évig élt együtt.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin