Kultúra

Trónok harca – Westeros világa a Budapest Arénában

A Trónok harca zeneszerzője, Ramin Djawadi elhozza a rajongóknak az óriási sikerű, Hét királyságon és hét évadon át ívelő, Emmy-díjas sorozatot egy új, magával ragadó élmény formájában, a legújabb technikai megoldásokat is felhasználva.

A sorozat, amely George R.R. Martin eladási listákat vezető, fantasy könyvsorozatán alapul, a Westeros kontinensén élő nemesség hatalmi harcainak és árulásainak története, ahol a nyarak és a telek évekig tarthatnak, és csak a hatalom vágya örök. Az Emmy- és Golden Globe-nyertes történet az egész világon megragadta a rajongók fantáziáját, és az egyik legnépszerűbb televíziós sorozattá vált.

 

 

Amennyire a Trónok harca cselszövései és eseményekben gazdag világa, úgy a sorozat népszerű zenéje is együtt élt a rajongókkal a kezdetektől fogva. A gondosan felépített dalok a karakterek közötti legfontosabb pillanatok érzelmi súlyát hangsúlyozták, elképesztő mélységet kölcsönöztek a csatajeleneteknek, és életre keltették George R.R. Martin könyveit. Djawadi irgalmatlanul népszerű főcímzenéje önmagában is azonnal a popkultúra részévé vált. Vezényletével most 45 városban lesz látható a Trónok harca koncert Európában és Észak-Amerikában nagyzenekarral, kórussal és szólóénekesekkel. Budapest is része ennek az egyedülálló turnénak: 2018. május 18-án érkezik hozzánk az előadás a Budapest Arénába.

Ezt a koncertélményt eljuttatni a közönséghez egy álom valóra válása, amely a zeneszerző egy három évvel ezelőtti ötletéből jött létre. A produkció mérete és látványa Westeros világát magával ragadó módon kelti életre, és az észak-amerikai rajongók után most először Európába is megérkezik a show. Az előadást a rajongók és a kritikusok egyaránt dicsőítették, mint kihagyhatatlan látványosságot a sorozat igazi rajongói számára. Nem véletlenül, mert ez az epikus zenei utazás olyan innovatív zenei- és videótechnikát alkalmaz, amely életre kelti Westeros és Essos különböző részeit. Kifejezetten a negyvenöt állomásos turnéra hoztak létre olyan új felvételeket és képanyagokat, amik csak itt lesznek láthatóak.

A szimfonikus látványosságon túl Ramin Djawadi előző munkái közé tartozik a Grammy-jelölt Vasember-filmzene 2008-ból, valamint a Tűzgyűrű, a Titánok harca és a Warcraft zenei kísérete. A Trónok harca mellett Djawadit olyan televíziós munkáiért is Emmy-díjra jelölték, mint az HBO-n futó Westworld vagy a Jövő emlékei, illetve A szökés. Legújabb projektjei közül kiemelkedik az októberben bemutatott Hegyek között című mozifilm zenéje.

 

 

Az első évad óta a Trónok harca-sorozat hangzásvilága jelentős változásokon esett át, nem függetlenül a cselekmény néhány sokkoló fordulatától. A filmzenét tekintve Djawadi a befejező évad esetében korábban ismeretlen terepre indul, előrevetítve, hogy nagy meglepetésekre készülhetünk a finálét jelentő részekben. Djawadi virtuozitására jellemző, hogy például hatvan epizód múltán, a hatodik évad fináléjában használt először zongorát – a Light of the Seven című darab szólt az emlékezetes futótűzhöz vezető események alatt. A filmzenei kritikusok nemzetközi szövetsége be is válogatta a 2016-os év legjobb alkotásai közé. Szerencsénkre Djawadi műveit jövő májusban Budapesten élőben is meghallgathatjuk, amikor életre kelti előttünk Westeros káprázatos világát.

 

 

 

A budapesti koncertre belépők a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu oldalán keresztül vásárolhatók. A normál jegyek mellett 3 különböző VIP csomag is elérhető a rajongók számára.

 

FRA EU post inject banner
Previous post

Távolról sem tökéletes Tom Daley-ék házassága

Next post

Bekerült az olimpiai csapatba a nyíltan meleg műkorcsolyázó