Hírek

Transznemű programozó lett Tajvan informatikai minisztere

Audrey Tang személyében kinevezték Tajvan első transznemű miniszterét. A 35 éves programozó állítása szerint azon lesz, hogy a kormányzatot még nyitottabbá tegye, és hogy az országot „Ázsia Szilícium-völgyévé” változtassa.

Tang maga az ázsiai csodagyerek iskolapéldája: 12 évesen otthagyta az iskolát, 15 évesen már elkészített egy mandarin nyelvű keresőmotort, most pedig az Apple-nél dolgozik, ahol nagyjából 158 ezer forintnyi bitcoint keres óránként. Az eredetileg férfinak született Audrey Tang 24 évesen esett át a nemátalakító műtétjén.

audrey tang

A tajvani kormányban október elsején kezdi meg a munkáját, ahol többek között az lesz a feladata, hogy a sokak által átláthatóvá, közérthetővé és elérhetővé tegye a kormányzat működését, valamint hogy Tajvant „Ázsia Szilícium-völgyévé” változtassa.

Egy weboldalt is elindított, ahol arról kérdezhették, milyen tervei vannak. Itt az egyik kérdésre a következőt válaszolta: „digitális szolgáltatásokkal fogom segíteni a köztisztviselőket.”

Tang amúgy az etikus hachkerek közé tartozik, Twitterén főleg ebben a témában oszt meg pozitív és világmegváltó gondolatokat.

(via Quartz)

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin