Hírek

Transznemű modell a legrangosabb indiai divatbemutatón

 

A 32 éves nepáli származású Anjali Lama 2016-ban még nem járt sikerrel, idén viszont történelmet ír azzal, hogy első transznemű modellként szerepelhet a Lakmé divathéten.

„A kezdeti időben nem volt könnyű számomra, hatalmas volt az elutasítás és a diszkrimináció. Ezek után óriási élmény, és bátorító jelzés a divatvilágtól, hogy kiválasztottak. Sok transznemű mondta, hogy nagyon büszkék rám.”

Lama családja kitagadta, amikor nepáli falujában valaki megtudta, hogy transznemű, bár azóta az országban tapasztalható némi előrelépés ebben a témában. 2007-ben a legfelsőbb bíróság döntése szerint az állampolgárok törvényesen megválaszthatják nemi identitásukat, 2015-ben pedig a nepáli útlevelekbe bekerült egy harmadik nem is a kategóriák közé.

 

Anjali Lama a kifutókon

 

Ami a Lakmét illeti, a mumbai divathét a legrangosabb Indiában. Hosszú évek óta követve a rendezvényt laikusként azt mondanám, mára simán felveszi a versenyt a top nyugati társaival. Névadó szponzora az ország első számú kozmetikai márkája, a divathetet hatalmas média érdeklődés követi helyben, és némi túlzással egymást ölik a bollywoodi sztárok, hogy feljussanak a kifutóra. És azt itt tegyük hozzá, Indiában egy filmsztárnak semmi szüksége ilyen plusz reklámra, ez sokkal inkább a presztízsről szól.

A Lakmé szervezői idén nem-bináris és plus size modelleket is szeretnének a kifutókon szerepeltetni, hogy országos szinten társadalmi párbeszéd indulhasson. (A plus size modelleket nem csak a divatvilág, de Bollywood is felfedezte. A 2016-os Indiai Filmhéten nálunk is vetítették a Mindent bele! című romantikus vígjátékot, melynek főhőse egy túlsúlyos menyasszony volt.)

 

Két random pillanatkép a tavalyi Lakmé Fashion Weekről:

Lakmé Absolute Grand Finale by Sabyasachi

Lakmé Absolute Grand Finale by Sabyasachi at #LakmeFashionWeek Winter/Festive 2016

 

Elements by LYF presents Manish Malhotra at ‪#‎LakmeFashionWeek‬ Summer/Resort 2016

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

 

 

(OUT)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin