Itthon

Több száz önkéntes segíti az érvénytelen népszavazásra buzdító országjárást

Folytatódik a civil szervezetek érvénytelen népszavazásra buzdító kampánya, amely a személyes történetek mellett országjárással is kiegészül a hátralévő két hétben. Az első állomás Pécs volt, ahol először a Nappaliban beszélgettek a szervezők aktivistákkal, önkéntesekkel és érdeklődőkkel. Ezt követően a Széchenyi téren és a Király utcában beszélgettek a pécsiekkel. Az országjárás további állomásairól itt lehet tájékozódni.

Sokan keresték fel standunkat, és többségük érvénytelenül fog népszavazni. Olyanokkal is beszéltünk, akik még egyáltalán nem hallottak a népszavazásról. Közülük volt, aki arról számolt be, hogy belefásult már a kormányzati propagandába, de a beszélgetésünk hatására belátta, hogy most fontos érvénytelenül népszavazni” – olvasható az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság közösségimédia-bejegyzéseiben.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Háttér Társaság (@hattertarsasag) által megosztott bejegyzés

 

A beszélgetések során megrázó történteteket meséltek el a dél-dunántúliak, főleg az iskolai szexuális felvilágosítás hiányáról, és az LMBTQI diákokat érő kirekesztésről. Egy somogyi fiatal arról számolt be, hogy az iskolában a szexualitásról egy mondat nem hangzott el, egy pécsi gimnazista pedig arról mesélt, hogy az osztálytársai vagy a neten maguk néznek utána, vagy tapasztalatból tanulnak a nemiségről, 13 év közoktatás alatt semmilyen információt nem kaptak a közoktatásban erről.

Biológia és történelem órán a tanárok azt mondják nekik, hogy nem beszélhetnek erről, mert ez az iskolában nem lehet téma. Egy határközeli faluból származó fiatal mesélte, hogy a faluban a kormányzati propagandakampány előtt ez soha nem volt téma, de most már az alsótagozatos kisiskolások “mocskos buziznak”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Amnesty Magyarország (@amnesty_hungary) által megosztott bejegyzés

Egy vallásos fiatal azt mondta: “Azt tanítja az egyház, hogy szeressük az embertársainkat, de az nem szeretet, ha megbélyegezzük őket.” Azt mondta, ha ez így folytatódik tovább, inkább elköltözik külföldre, mert nem szeretne olyan társadalomban élni, ahol megbélyegeznek másokra.

Ezek a mondatok megerősítenek bennünket abban, hogy a fiataloknak szükségük van életkoruknak megfelelő, tudományosan alátámasztott információkra a szexualitás témájában is. A kormány nem veheti el a jogukat, hogy ismereteket szerezzenek magukról és az őket körülvevő világról. Ahhoz, hogy minden baranyai fiatal biztonságban élhessen, érvénytelenül kell népszavaznunk április 3-án!” – üzenik a szervezők.

A kampányhoz már 400 önkéntes csatlakozott, akik Pécsen és Pécs környékén is folyamatosan szórólapoznak, plakátolnak és folytatnak ilyen fontos beszélgetéseket nap mint nap. Részletek arról, hogyan segíthetünk abban, hogy az érvénytelen szavazat fontossága minél több emberhez eljusson, a kampány honlapján található.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin