Egészség

Titokban szerzett be gyógyszert HIV-vel élőknek Elizabeth Taylor

Élete végére Elizabeth Taylor legalább annyi elismerést kapott a HIV/AIDS elleni küzdelemben vállalt erőfeszítésért, mint egykor legendás filmszerepeiért. Erről a 2011-ben elhunyt színésznő egy közeli barátja, Kathy Ireland mesélt az ET Online-nak adott interjúban.

 

 

Kate elmondta: Taylor szerepe az egykor halálos ítélettel egyenlő vírus elleni harcban jóval túlmutatott azon, hogy az American Foundation for AIDS Research és a The Elizabeth Taylor AIDS Foundation alapítója és arca volt. Mostanáig nem kapott publicitást, de a színésznő egy underground hálózatot is működtetett, amelyen keresztül kísérleti szakaszban lévő HIV-gyógyszereket igyekezett szeretni a betegséggel fertőzött betegeknek. Utóbbi rendkívül veszélyes tevékenység volt, ha lebukik, akár börtönbüntetést is kiszabhattak volna rá.

Az otthona Bel-Airben biztonságos tér volt. Rengeteg munka, amelyet a HIV-vel élők közösségéért tett illegális volt, de életeket mentett. Olyan korban tette, amikor kevesekre volt ugyanez jellemző” – mesélte Ireland az online magazinnak. „Halálos fenyegetéseket kapott. Sok barát rácsapta a telefont, mikor segítséget kért, de az elszántság végig megmaradt benne.

A beszélgetés egy rövid részlete YouTube-on is megtekinthető:

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin