Nagyvilág

Szülőállama elhagyásával fenyeget a világ egyetlen transznemű milliárdosa

Jennifer Pritzker, a Hyatt hotellánc örököse az egyetlen nyíltan transznemű dollármilliárdos a világon és az Oxfam januári jelentése szerint a világ 10 leggazdagabb LMBTQ-emberének egyike. Az egykori hadnagy 2013-ban coming outolt.

A hírekbe azonban igazán 2017-ben került be, amikor Donald Trump akkori amerikai elnök bejelentette, hogy a jövőben megtiltja a transzneműek katonai szolgálatát. Addig Pritzker az elnök támogatójának számított és hatalmas összegekkel segítette a kampányát, ezután azonban Joe Biden felé fordult – aki már vissza is vonta Trump korábbi tiltó döntését.

 

Jennifer Pritzker

 

A körülbelül 2 milliárd dolláros magánvagyonnal rendelkező Pritzker ezúttal Tennessee állam konzervatív többségű törvényhozásának üzent hadat, amiért más, republikánus államokhoz csatlakozva transzellenes törvények elfogadására készül – ezzel „udvarolva” a párt homo- és transzfób, ultrakonzervatív szárnyának.

A javaslatok között van a transz fiatalok sportolási lehetőségeinek szűkítése (csak a biológiai nemükkel egyező társaikkal versenyezhetnek), valamint az orvosok eltiltása attól, hogy tudományosan megalapozott tanácsokkal segítsék transz pácienseiket.

Pritzker szerint e jogszabályok nemcsak feleslegesek, de fájdalmasak is nagyon sok embernek. Nemcsak transzneműként, hanem üzletasszonyként is fenntartásai vannak. Véleménye szerint a jogszabályok elfogadásuk esetén ártanak Tennessee állam reputációjának, befektetőket és munkahelyeket riaszthatnak el. Abban az esetben ő maga is kénytelen lesz személyes vagyonát más, befogadóbb államba áthelyezni, valamint a családi befektetések és az általuk teremtett munkahelyek is elkerülhetnek máshová.

Borítókép: news.wttw.com

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin