Itthon

Sztárokkal kampányol a Budapest Pride és az aHang

A Budapest Pride és az aHang közös kampánya, a Legyél te a +1! újabb minivideósorozatot indít, melyben öt előadóművészt, Alföldi Róbertet, Sodró Elizát, Molnár Áront (Noár), Döbrösi Laurát és Petróczi Zoltánt (Lady Dömper) is felkérték, hogy csatlakozzanak a kampányhoz, és a Legyél Te a +1! nagyköveteivel együtt meséljenek a választáshoz kapcsolódó élményeikről és a szavazás fontosságáról.

 

 

A Legyél te a +1! kampány célja pontosan az, hogy a fiatalok a tájékozottságuknak a választásokon is hangot adjanak, és hogy megtapasztalják azt, hogy ha változást szeretnének ahhoz cselekedetekre van szükség.”- mondta Tóth Enikő, az aHang kampányfelelőse.

A  videókban az előadóművészek és a nagykövetek az első választási élményeikről, a szavazás jelentőségéről beszélnek, valamint kifejtik, hogy számukra mit jelent a politika.

Noár szerint a fiataloknak nem szabad hagyniuk, hogy kiskorúsítsák őket, mert szavazni vagány dolog. Alföldi Róbert azt hangsúlyozza, hogy a szavazás nem arról szól, hogy egy nagy élmény legyen, hiszen ez mindenki kötelessége, “semmit nem kérhetsz számon a világtól, ha legalább ennyit nem teszel meg”.

Nem azért megyünk szavazni, hogy többé ne kelljen tüntetni, petíciót vagy nyílt leveleket írni. Ezek az akciók a jól felismerhető tulajdonságai annak a népnek, ami részt vesz a saját sorsa alakításában. A jól működő demokrácia jele az is, ha sok fiatal megy el szavazni. Az a célunk, hogy minél több választópolgár rendelkezzen közösen az ország jövőjéről“- mondta  Radványi Viktória, a Budapest Pride elnökségi tagja.

A Legyél te a +1! kampány átmenet a virtuális tér és a valóság között: a kampány weboldalán a csatlakozók kihívásokat fogadhatnak el, teljesítésükkel pedig értékes ajándékokra beváltható pontokat szereznek. A kihívások egyfajta demokrácia-szimulációként működnek: a Legyél te a +1 felhívja a figyelmet arra, hogy a döntéseink nemcsak a saját, de mások életére is hatással vannak – ami azt is jelenti, hogy már egészen kis cselekedetekkel (minthogy felszedjük a szemetet a közeli parkban, vagy posztolunk a kedvenc roma művészünkről) hatással lehetünk a körülöttünk lévő világra. A kihívások bizonyítják, hogy senki sem erőtlen és senki sincs egyedül: mindannyian képesek vagyunk rendelkezni az életünk és a jövőnk felett, és pont ezért súlya is van a döntéseinknek.

A kihívások olyan társadalmi kérdések köré rendeződnek, mint a környezetvédelem, a kultúra, az egészség, a roma és az LMBTQ jogok. A kiemelt témákhoz nagykövetek is csatlakoztak, Hegedűs Emmett az LMBTQ jogok nagykövete, Oláh Norbert a kultúra nagykövete, Boda-Novy Emília roma nagykövet, Takács Dalma képviseli az egészséget és Antal Éva a környezetvédelmet. A nagyköveteket egy videósorozatban mutatjuk be, ezzel inspirálva a nézőket a társadalmi aktivitásra és felelősségvállalásra.

A fiatalokat szavazásra buzdító kampányt indít a Budapest Pride és az aHang

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin