Itthon

A fiatalokat szavazásra buzdító kampányt indít a Budapest Pride és az aHang

Legyél te a +1! néven indít közös kampányt a Budapest Pride és az aHang, mellyel a fiatal szavazókat ösztönzik az április harmadikai országgyűlési választáson való részvételre. A kampány célja, hogy rávilágítson döntéseink fontosságára, melyek jelenünket és jövőnket is meghatározzák.

A fiatal, 18 és 30 közötti választók egynegyede nem jár szavazni, pedig ez a generáció a leginkább támogató az LMBTQ közösséggel szemben. Ezért fontos nekünk, hogy az idei országgyűlési választásokon minél több fiatal menjen el szavazni“ – mondta Radványi Viktória, a Budapest Pride elnökségi tagja.

A Legyél te a +1! kampány átmenet a virtuális tér és a valóság között: a kampány weboldalán a csatlakozók kihívásokat fogadhatnak el, teljesítésükkel pedig értékes ajándékokra beváltható pontokat szereznek. A kihívások  egyfajta demokrácia-szimulációként működnek: a Legyél te a +1 felhívja a figyelmet arra, hogy a döntéseink nemcsak a saját, de mások életére is hatással vannak – ami azt is jelenti, hogy már egészen kis cselekedetekkel (mint például felszedjük a szemetet a közeli parkban, vagy posztolunk a kedvenc roma művészünkről) hatással lehetünk a körülöttünk lévő világra.

A kihívások bizonyítják, hogy senki sem erőtlen és senki sincs egyedül: mindannyian képesek vagyunk rendelkezni az életünk és a jövőnk felett, és pont ezért súlya is van a döntéseinknek.

A kihívások olyan társadalmi kérdések köré rendeződnek, mint a környezetvédelem, a kultúra, az egészség, a roma és az LMBTQ jogok. A szemétszedéstől elkezdve a meditáción keresztül egy videoklip elkészítéséig számtalan feladat választható. Minél több kihívást teljesít egy felhasználó, annál több pontot gyűjt, amiket beválthat a honlapon szereplő ajándékokra.

Bár a 18-30 közötti fiatalok szavazási hajlandósága alacsony, tévedés azt hinni, hogy tájékozatlanok. Igenis érdeklődnek a közügyek iránt, képben vannak, és sok társadalmi jelenséggel szemben elfogadóbbak és tájékozottabbak is“ – tette hozzá Tóth Enikő, az aHang kampányosa.

A kiemelt témákhoz nagykövetek is csatlakoztak, Hegedűs Emmett az LMBTQ jogok nagykövete, Oláh Norbert a kultúra nagykövete, Boda-Novy Emília roma nagykövet, Takács Dalma képviseli az egészséget és Antal Éva a környezetvédelmet. A nagyköveteket egy videósorozat mutatja be, ezzel inspirálva a nézőket a társadalmi aktivitásra és felelősségvállalásra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Legyél te a +1! (@legyelteapluszegy) által megosztott bejegyzés

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin