Itthon

Szombat délután indul a második Pécs Pride Felvonulás

Míg tavaly szeptember 18-ra (képes helyszíni tudósításunk itt olvasható), addig idén szeptember 17-re, azaz most szombatra esik a Pécs Pride Felvonulás, amelynek második alkalommal ad otthont a Baranya megyei nagyváros. A szervező idén is a Diverse Youth Network, amely üzeni: Pécs városa a Szeretetet választotta!

A gyülekezés a Kossuth téren kezdődik 13 órától és a menet várhatóan 14 órakor indul el. A Felvonulás Facebook-eseménye ide kattintva tekinthető meg.

 

A Pécs Pride logója

 

A tavalyi, Magyarország történetében mérföldkőnek számító Felvonulás minden pillanatát elraktároztuk és kellő bizonyosságot nyertünk arról, hogy egy évente szükségszerű rendezvényről beszélhetünk. Újra éljük minden kedves percét, mikor a történelmi belvárosban sétálunk. Halljuk a Szeretet himnuszait, a Szabad Emberek hangját, akik ott voltak tavaly és bebizonyították, hogy Bárhol Szabad ünnepelni a szeretet minden formáját. Hogy a vidék nem lehet csorba egy ember számára sem, a főváros adottságaihoz képest.

Pécs városa számtalanszor elköteleződött már a sokszínűség mellett. Meghatódva fogadtuk, hogy 2021-ben a pécsi emberek a felvonulást tüntették ki a Made in Pécs-díj közönségdíjasaként. Úgy érezzük, ennél szebbet és jobbat nem adhattunk és nem is kaphattunk volna. Ez mindannyiunknak, mindannyiunkról szól!” – olvasható az esemény leírásában.

A tavalyi Pécs Pride Felvonuláson több, mint háromezren vonultak – ez volt egyben az első vidéki pride felvonulás is Magyarországon.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin