Nagyvilág

Szlovákiában betiltanák a szivárványzászlót a középületeken

A magyar képviselő törvényjavaslata koalíciós vitához vezetett.

 

Az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OL’aNO) parlamenti képviselője, Gyimesi György a szélsőjobboldali A Mi Szlovákiánk Néppárt egykori tagjával, a most független Tomáš Taraba képviselővel nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, ami megtiltaná a szivárványzászlók megjelenését az állami és önkormányzati középületeken. A zászlók kitűzését hétezer eurós bírsággal büntetnék. Az ötletet – természetesen – kitörő örömmel fogadta a magyar kormánypropaganda.

Szlovákiában jóval kevésbé örülnek neki, a javaslat ugyanis koalíciós vitához vezetett. Eduard Heger miniszterelnök felszólította Gyimesit, hogy vonja vissza a törvényjavaslatot, mert az megosztja a társadalmat és megsérti a koalíciós szerződést is, számol be róla a bumm.sk hírportál.

„Ez a törvény szükségtelen és helytelen, polarizálja a társadalmat, erre nincs szükségünk. Éppen az ellenkező irányba kell tartanunk, tiszteletteljes párbeszéddel az érzékeny kérdésekben, amelyek megjelennek a társadalomban” – monda a szlovák miniszterelnök.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin