Nagyvilág

Szivárványzászló lobog az Egyesült Államok vatikáni nagykövetségén

A Nemzetközi Pride Hónap kezdetével az Amerikai Egyesült Államok számos nagykövetségére kikerült az LMBTQ közösség tiszteletére a szivárványzászló. A hagyomány, amely Donald Trump elnöksége idején részben szünetelt, Joe biden januári beiktatásával tért vissza. És ezúttal olyan országokba is, ahol korábban erre nem nagyon volt példa.

Az idén januárban felálló új adminisztráció nevében szenátusi meghallgatásán az azóta megszavazott külügyminiszter-jelölt, Antony Blinken bejelentette: ismét engedélyezni fogják a nagykövetségeknek, hogy kitegyék épületeikre a szivárványzászlót. A politikus már akkor hangsúlyozta, hogy az LMBTQ-közösség védelme és jogai melletti kiállás a Biden-adminisztráció egyik kiemelt feladata és ahhoz e szimbolikus lépések is elengedhetetlenek.

Ennek keretében szivárványzászlót tettek ki a vatikáni nagykövetség épületére – érdemes megjegyezni, hogy Joe Biden maga is hívő római katolikus.

 

 

De nem a Vatikán az egyetlen, ami kapott a gesztusból. Felhúzták az amerikai mellé a szivárványzászlót Namíbiában is, ahol a mai napig a gyarmati időszakból származó úgynevezett szodómiaellenes törvény van hatályban, amely szabadságvesztéssel bünteti az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot.

 

 

És szivárványzászlót kapott a bahama-szigeteki nagykövetség is. A karibi szigetországban ugyanúgy törvény tiltja az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin