Nagyvilág

Szivárványos dildókkal riogatott a lengyel képviselő a parlamentben az LMBTQ terroristák ellen

fotó: Wyborcza

 

A Jog és Igazságosság párt képviselője, Piotr Kaleta is részt vett a lengyel parlamentben azon az ülésen, ahol a kormánypárt zöld utat adott a pride felvonulások betiltásának. Kaleta a pulpitusról fotókkal igyekezett bizonyítani az LMBTQ emberek által jelentett fenyegetést, csak épp sikerült egy internetes mémet kinyomtatnia fél tucat szivárványos dildóval.

A Wprost hírportál beszámolója szerint a képviselő amerikai pride felvonulások képeivel riogatta a parlamentet, véleménye szerint ezek a felvonulások egy társadalmi rendellenesség tünetei, és inkább szeretne a középkorban élni, mert mint ahogy fogalmazott, „az a mi lengyelségünk normális időszaka”.

Csakhogy a képviselő által bemutatott fotók nem egy pride felvonuláson készültek.

A méteres szivárványos dildókat szorongató férfiak tavaly áprilisban az USA Michigan államának törvényhozását szállták meg felfegyverezve. Mármint nem dildókkal voltak felfegyverkezve, hanem igazi gépkarabélyokkal, és a koronavírus-járvánnyal járó lezárások ellen tiltakoztak. A fegyvereikkel büszkén pózoló tüntetők kezéből egy vicces kedvű kreatív elme eltüntette a puskákat, és mindenki kezébe túlméretezett dildót varázsolt.

Piotr Kaleta aztán megtalálta az internetes mémmé váló képeket, és LMBTQ terroristák fotóiként értelmezte őket.

 

 

A „Stop LMBT” törvényjavaslatról október 28-án, csütörtökön döntöttek a Szejmben. A törvényjavaslat fő célja többek között a pride felvonulások betiltása és a gyülekezési jog megvonása az LMBT-jogi kérdésekben, a kezdeményezés mögött pedig a Kaja Godek által képviselt Élet és család alapítvány áll. A parlamenti vitában az alapítvány képviselőjeként Krzysztof Kasprzak a nácikhoz és a pedofilokhoz hasonlította az LMBTQ embereket. Szavait mind a parlament alelnöke, mind számos ellenzéki képviselő elítélte, a kormánypárti Kaleta azonban védelmébe vette, amikor a szivárványos dildókkal a kezében szólásra emelkedett:

„Miért bújnak ezek elő? Hogy ilyen dolgokat mutogassak? Normális életet akarunk, azt akarjuk, hogy tisztességes dolgok történjenek az országunkban. Azt mondják, hogy ez akkor a középkor lenne? Akkor én a középkorban szeretnék élni, mert ez a mi lengyelségünk normális ideje.”

 

Egy photoshopolt képekről szóló hírnél jogosan merülhet fel, hogy mi van, ha valójában a képviselő kezében lévő képet manipulálták. A konteóhívőknek álljon itt a lengyel parlament hivatalos Twitter-fiókja, ahol szintén ott az a bizonyos kép Piotr Kaleta kezében.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin