Hírek

Szivárványfényben úszott az Edinburgh-i vár

Skócia egyik legismertebb turistalátványossága, az Edinburgh-i vár egy igazán különleges évforduló alkalmából tündökölt a szivárvány színeiben.

 

Az Edinburgh-i vár.

 

Húsz évvel ezelőtt az Egyesült Királyság megszüntette egyik tilalmát, ezzel engedélyezve a nyíltan meleg, leszbikus és biszexuális emberek számára, hogy a fegyveres erőknél szolgáljanak. Ennek a mérföldkőnek a megemlékezése alkalmából döntöttek úgy, hogy a tizenkettedik században épült Edinburgh-i várat, amelyet történelmi katonai erődként tartanak számon, szivárványba öltöztetik – írja a Gay Cities.

Úgy tartják, hogy Edinburgh-ben virágzásnak indult az LMBTQ-közösség, és ez lett Skócia egyik leglátogatottabb városa is. A tilalom megszüntetése alkalmából tartott megemlékezéskor azonban nemcsak az Edinburgh-i vár pompázott a szivárvány színeiben, hanem a Királyi Katonai Akadémia, a Cranwall College repülőiskola és a Brit védelmi minisztérium is.

Bár a fényár elmaradt, de a Brit Királyi Haditengerészet három fő bázisán is a magasba emelték a szivárványzászlókat – Devonportban, Portsmouth-ban és Faslane-ben.

 

Királyi Katonai Akadémia.

 

Cranwall College.

 

Brit védelmi minisztérium.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin