Hírek

Szivárványcsalád bábuit égették a nyílt utcán Horvátországban

A horvát köztársasági elnök, a kormány tagjai, LMBTQ-szervezetek és az ombudsman hétfői közleményeikben mind elítélték azt a botrányos esetet, amely a hétvégén történt egy dalmát karneválon.

Az Imotski nevű, közel 5000 fős településen megrendezett eseményen egy meleg párt és gyermeküket ábrázoló bábukat égettek mindenki szeme láttára. Mint az a fényképen is látható, a bábuégetést nemcsak felnőttek, de rengeteg gyerek is „megcsodálhatta.”

 

 

Embertelen és teljességgel elfogadhatatlan” – jelentette ki Facebook-oldalán Zoran Milanovic köztársasági elnök. Az oktatási és gazdasági miniszterek hamar csatlakoztak a tiltakozók táborához.

A szivárványcsaládok érdekeit képviselő Szivárványcsalád Egyesület megdöbbenését fejezte ki, hozzátéve, hogy az esemény ijesztő üzenetet közvetít a társadalom és különösen a gyermekek irányába. „Ez a jelenet nem igazolható az imotski karneváli szokásokkal… Mit üzennek ezzel a gyerekeknek, különösen azoknak, akiket meleg édesapák, vagy leszbikus édesanyák nevelnek?

Amikor az egyik helyi újság, a Slobodna Dalmacija megkérdezte a szervezőket, miért szivárványcsalád bábuit égették idén, ennyi választ kaptak: „Konzervatívak vagyunk, ragaszkodunk a hagyományainkhoz. A gyermeknek az anyja mellett a helye, tartja a mondás. Szerintünk is így helyes.

Sajnos nem ez az első hasonló eset Horvátországban. Két évvel ezelőtt egy szivárványcsaládokról szóló könyv képmását égették el egy farsangi karneválon:

 

Videó – Szivárványcsaládokról szóló mesekönyv képmását égették Horvátországban

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin