Nagyvilág

Szivárványba borult az argentin parlament a pride idejére

fotók: Infobae

 

Több ezren vettek részt november 5-én Buenos Airesben a sorrendben 31. pride felvonuláson. A tömeg az elnöki palotával szembeni téren, a Plaza de Mayón gyűlt össze, innen indult a menet, ami a kongresszus épülete előtt ért véget. Az idei felvonulás jelszava, a La deuda es con nosotres (Felénk van adósság) arra utal, hogy az eladósodott államnak nem csak pénzügyi tartozásai vannak.

„Egy olyan helyzetben, amikor a Nemzetközi Valutaalap nagyobb kiigazításokat sürget a kormánytól, és amelyek általában a polgárok életét érintik, sokszínűségért dolgozó szervezetként mi azt mondjuk, hogy adósság felénk van – a lakossággal, a polgárokkal, a munkavállalókkal, a kiszolgáltatott csoportokkal, és különösen a sokszínűséggel szemben van adósság” – mondta María Rachid, az argentin LMBT szövetség alapítója az EFE hírügynökségnek.

Az országban a transznemű nők különösen kiszolgáltatott helyzetben vannak, ahol ők a fő célpontjai a gyűlölet-bűncselekményeknek. Annak ellenére, ahogyan arra az Euronews emlékeztet, hogy Argentína volt az első ország Latin-Amerikában, amely a személyazonosító okmányokon elismerte a nembináris nemi identitást, és az országban 2012 óta törvény védi a nemi önmeghatározást.

 

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin