Hírek

Sokat keresett az USA a meleg és leszbikus párok esküvőin

 

Az azonos nemű párok esküvői 3,8 milliárd dollárral járultak hozzá a gazdasághoz az Egyesült Államokban, amióta 2015-ben szövetségi szinten bevezették az egyenlő házasságot – ez derül ki a Kaliforniai Egyetem csütörtön közzétett tanulmányából.

“Az egyenlő házasság megváltoztatta az azonos nemű párok és családjaik életét. Emellett jókora hasznot eredményeztek a helyi vállakozásoknak és az államnak”

– mondta Christy Mallory, az egyetem jogtudományi karához tartozó Williams Institute által publikált tanulmány vezető szerzője.

A Reuters által szemlézett tanulmány megjegyzi, hogy az azonos nemű párok házasságát az Egyesült Államokban elsőként Massachusetts állam engedélyezte 2003-ban. Eztán több állam is csatlakozott, és mire az USA legfelsőbb bírósága 2015-ben az egész országban legalizálta az egyenlő házasságot, addigra már 242.000 meleg és leszbikus pár házasodott össze.

Azóta ez a szám megduplázódott. 2015 óta újabb közel 300.000 azonos nemű pár házasodott össze, akik az esküvőjükre 3,2 milliárd dollárt költöttek. A kutatók számításai szerint ezen kívül az esküvőkön résztvevő családtagok és vendégek 544 millió dollárt költöttek az utazásra, míg a helyi önkormányzatoknak és az államnak 244 millió dolláros bevétele származott a különböző adókból. Emellett az azonos nemű esküvők 45.000 álláshoz is hozzájárultak.

A Williams Institute az USA népszámlálási adatait felhasználva dolgozott, ami szerint több mint félmillió azonos nemű pár kötött már házasságot az országban. Rajtuk kívül további félmillió azonos nemű pár él közös háztartásban.

A világon jelenleg 28 országban érhető el az egyenlő házasság, miután a héten Costa Rica is csatlakozott a sorhoz. Az Open For Business szervezet szerint ez a lépés a közép-amerikai országnak 592 millió dolláros gazdasági nyereséget fog jelenteni.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin