Kultúra

Sarah Paulson a biszexualitásról

A biszexualitás még mind a mai napig olyan dolog, amit talán a homoszexualitásnál is több félreértés és előítélet övez. Sarah Paulson azon kevés sztárok egyike, akik felvállalják ilyen típusú szexuális orientációjukat, ezzel is láthatóságot biztosítva az LMBT közösség biszexuális tagjainak. 

Fotó: LA Times
Fotó: LA Times

Amikor a színésznő 2005-ben a kamerák előtt először megcsókolta akkori barátnőjét, Cherry Jones-t a Tony-díjátadón, nem gondolta végig, hogy ez tulajdonképpen mit is jelent. „Nagyon fiatal voltam és nagyon szerelmes” – mondta a PrideSource-nak adott interjújában. – „Egyszerűen ez tűnt természetesnek. Éppen nyert egy Tony-díjat; nyilván nem az lett volna a normális reakció részemről, ha megveregetem a vállát és barátilag gratulálok. Nem tudatos döntés volt. Nem is gondoltam arra, hogy mit válthat ki. Csak azt tettem, amit ott és akkor őszintének éreztem.”

Paulson 2009-ben szakított barátnőjével, aki egyébként az első nyilvánosan felvállalt nőnemű partnere volt, mivel előtte hivatalosan csak férfiakkal randizott. „Mindkét nem képviselőivel volt dolgom, de egyik sem határozza meg, ki vagyok. Nem hagyom, hogy csak azért, mert férfi partnereim is voltak, heteroszexuálisnak gondoljanak, mivel ugyanúgy vonzódom a nőkhöz és ugyanúgy éltem együtt nőkkel is.” 

„Szóval momentán úgy állunk, hogy nem hagyom magam egy kétoldalú rendszerben meghatározni, és sajnálom, ha ez kívülről úgy tűnhet, mintha nem vállalnám fel a szexualitásom valamelyik részét, pedig egyáltalán nem erről van szó” – tette hozzá. – „Lehet, hogy holnap beleszeretek egy férfiba és feleségül megyek hozzá, de a nőkkel való kapcsolataim ettől nem veszítenek az értékükből, és vice versa.” 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin