Itthon

Saját honlapot kapott a Meseország mindenkié

Elkészült a Labrisz Leszbikus Egyesület új honlapja, a meseorszagmindenkie.hu.

A honlapon keresztül meg lehet rendelni első kézből, a kiadótól a Meseország mindenkié kötetet, fólia nélkül (a könyvnek saját Facebook-oldala eddig is létezett). Az oldalon találhatók videók is, ahol hírességek olvasnak föl a kötet meséi közül, például az Avarbarna című mesét Csuja Imre olvassa föl, Kincső és Karolát Kovács Patrícia, Trivadar, a három fülű nyúl meséjét pedig Udvaros Dorottya.

A mesék kapcsán interaktív kvízek is készültek gyerekek számára. Az oldal összeállítói pedagógusoknak ajánlják a mesetérképeket és a mesékhez készült foglalkozásterveket.

A Labrisz 2020-ban adta ki magyarul a népszerű Meseország Mindenkié című gyermekmese-antológiát, amelyet mára 11 nyelvre fordítottak le – a brit kiadáshoz Ian McKellen írt ajánlást.

A Labrisz Leszbikus Egyesület küzd a nők, a leszbikus, biszexuális és transznemű nők egyenlő jogaiért, de más elnyomott kisebbségi csoportokért is szót emel. Az egyesület több kötetet is megjelentetett korábban felnőtt olvasóknak, a gyerekeknek szóló könyvekből azonban a Meseország mindenkié az első. A kötet hazai sikere külföldre is elért, számos nemzetközi, írói és emberi jogi díjban is részesült egyesületünk a könyv kapcsán. A kötetben ismert és pályakezdő szerzők meséi is megtalálhatók, így Tompa Andrea és Harka Sára meséje is.

Bemutatták az Európai Parlamentben a Meseország mindenkié fordításait

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin