Hírek

Saját édesanyja hordta ki egy angol férfi gyermekét

Miután egyedülállóként a brit törvények alapján nem lehetett béranyától hivatalosan gyermeke, a 27 éves Kyle Casson édesanyját kérte meg, hogy szüljön neki.

kylecasson

 

Habár első hallásra elég meredeknek tűnik az elgondolás, az anya és a baba között tulajdonképpen – attól eltekintve, hogy Kyle spermáját használták fel a megtermékenyítéshez – nincs rokoni kapcsolat, ugyanis a petesejt egy anonim donortól származott. Így Anne-Marie Casson technikailag a saját unokájának adott életet nyolc hónappal ezelőtt. Az elmúlt héten pedig úgy döntött a bíróság, hogy Kyle kivételesen egyedülállóként is adoptálhatja a kis Miles-t.

Anne-Marie a következőket nyilatkozta: „Amikor Kyle először mondta el nekem és az apjának, hogy mit szeretne, azt gondoltam: képes lennék rá. Néhányan persze felháborodtak, amikor hallottak a történtekről, de ők ezt nem értik.  Miles-szal nincs köztünk biológiai kötelék, attól eltekintve, hogy az unokám. Én nagyon szeretek szülő lenni, és ahhoz, hogy ezt az élményt Kyle is megtapasztalhassa, hajlandó voltam megtenni érte.”  

„Az, hogy meleg vagyok, nem választás kérdése. A születésemkor eldőlt, hogy nem lehetnek gyerekeim a szokásos módon. Nem lettem volna képes csak úgy lefeküdni egy nővel. Az apaság mindig is fontos volt számomra, és most végre elértem” – mondta Kyle a Daily Mail-nek.

Bevallása szerint egy kivétellel minden barátja hihetetlenül pozitívan fogadta a híreket. „Megértem, hogy nem mindenki ért egyet a döntésemmel, joguk van a véleményükhöz. Viszont van egy fiam és boldog vagyok. Amíg képes otthont és megélhetést biztosítani a gyerekének, nem értem, miért kellene bárkitől is megvonnunk a szülőség esélyét, szexualitásra és nemre való tekintet nélkül.”

Kyle kitért arra is, ami valószínűleg mindannyiunkat foglalkoztat a példátlan eset kapcsán: „Soha nem fogok hazudni neki. Mindent el fogunk neki mondani a megfelelő időben. Az igazat kell mondani, nincs más megoldás. És természetesen azt is tudni fogja, hogy nagyon vágytunk rá.”

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin