Nagyvilág

Rögtön az év elején megrongálták a belgrádi pride irodáját

 

Január 7-én egy kapucnis, maszkos ismeretlen tettes megrongálta a belgrádi pride irodáját – írja az Analitika.

A férfi tettét rögzítette a térfigyelő kamera, a belgrádi pride szervezői a felvételt is közzétették. Ezen látható, hogy az arcát nem vállaló rongáló fényes nappal, a délutáni órákban a lábával rúgta be az iroda kirakatüvegét. Az eset az ortodox karácsony napján történt.

„Ma délután négykor, mikor a legtöbb állampolgár az ortodox karácsonyt ünnepli, a Pride Infóközpont ablakát megrongálták, és öt év, valamint több tucat kísérlet után teljesen betörték. Ez minden LMBT+ embernek üzenet Szerbiában, hogy az év egyetlen napján sem vagyunk biztonságban, és még az ünnepek alatt is céltábla vagyunk azok számára, akik gyűlölnek minket és akik meg akarnak minket fosztani a jogainktól, akik azt akarják, hogy elbújjunk, akik azt mondják, hogy nincs számunkra hely”közölte a központ.

Az iroda korábbi rongálásainak ügyében senkit sem ítéltek el, de még csak el sem fogták az elkövetőket. A belgrádi pride szervezői azt követelik az ügyészségtől és a rendőrségtől, hogy kerítsék elő a tettest és mutassák meg az országnak, hogy az LMBTQ emberek nem másodrangú állampolgárok az állam szemében.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin